- Lærlingene er en ressurs - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 27. nov. 2014
  • 04. mar. 2015

- Lærlingene er en ressurs

Dette skoleåret har vi fire lærlinger og en praksiselev på THVS.

- Som en stor lokal arbeidsgiver er det viktig at vi også tar ansvar for å gi elevene læreplasser, sier administrasjonssjef Stig Skogekker ved THVS.

- Det å ha lærlinger gir oss i tillegg nyttige tilbakemeldinger på hvor elevene står når de kommer ut i lære, og er dermed med på å synliggjøre hva vi som skole kan gjøre for at eleven skal være enda bedre forberedt til læretiden, legger han til.

Med hele seks yrkesfaglige utdanningsprogram er THVS helt avhengige av et godt og tett samarbeid med næringslivet for å skaffe yrkesfagelevene læreplass. At skolen også selv tar dette samfunnsansvaret på alvor, er helt avgjørende.

- Vi har hatt læreplasser i mange år, og har gode erfaringer med lærlinger som arbeidstagere. De er veldig lærevillige og utvikler mye kompetanse i læretiden. Vi har tidligere også tilsatt lærlinger i faste stillinger etter endt læretid, forteller Skogekker.

Utfordrende og lærerikt

Lærlingene selv, Trym Olsen, Jan Vidar Skauen, Louise Camilla Bentsen og Marius Kåsa, er glade for muligheten til å ta fagbrev på THVS.

- Dette er veldig relevant i forhold til utdannelsen min i tillegg til at det er utfordrende og lærerikt, sier Trym Olsen (19).

Trym har gått barne- og ungdomsarbeider og er dette skoleåret lærling på arbeids- og hverdagslivstrening (AHT) etter et år i barnehage.

I likhet med AHT-lærlingen er Louise Camilla Bentsen (20) også et nytt ansikt på THVS. Etter å ha gått salg, service og sikkerhet skal hun nå innom både resepsjon, økonomi og personal.

- Jeg har mye erfaring innen salg og service gjennom utplassering og deltidsjobber, men jeg har funnet ut at dette er mer meg. Nå ser jeg for meg å ta påbygg slik at jeg kan utdanne meg videre innen økonomi, forteller Louise.

Oppfølging

På IKT har lærlingene Jan Vidar Skauen (23) og Marius Kåsa (24) også funnet sin retning.

- Jeg har vært veldig usikker på hva jeg ville bli og har vært innom både restaurant- og matfag, IKT, påbygg, vernepleier og media. Nå tenker jeg at jeg har lyst til å bygge videre på dette fagbrevet med høyskole eller universitet, sier Marius.

- Tidligere har jeg gått arbeidsmaskiner på teknikk og industriell produksjon, men jeg skjønte ganske fort at det ikke var dit jeg ville. Nå er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å værende innenfor IKT, sier Jan Vidar.

Dermed har lærlingene funnet seg godt til rette, men de presiserer likevel behovet for oppfølging.

- Lærlinger er god arbeidsressurs, men det å ta imot en lærling fører også med seg et ansvar. Det er helt avgjørende at det settes av tid til å følge opp, sier Marius Kåsa.

Samfunnsansvar

Næringslivskoordinator Per Trygve Eitrem på THVS jobber med å utvide og forsterke skolens samarbeid med arbeidslivet.

- Det er flere grunner til at bedrifter sier ja til lærlinger. Små virksomheter trenger ofte arbeidskraft og kompetansen som et fagbrev gir, mens litt større bedrifter også tenker bransjens behov og eget ansvar for å bidra i opplæringen av ungdom, sier Eitrem.

 

Bildetekst: Marius Kåsa (f.v.), Louise Camilla Bentsen, Trym Olsen, Frederick Andersen (praksiselev på IKT) og Jan Vidar Skauen mener lærlinger er god arbeidsressurs, men at det også krever at bedriften er bevisst på oppfølgingsansvaret som følger med.