- Utrolig verdifullt samarbeid - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

- Utrolig verdifullt samarbeid

Livsglede for Eldre er en berikelse for både elever og beboere.

Gjennom hele skoleåret har Vg1-elevene på helse- og oppvekstfag gledet beboere på Yttersølia sykehjem med konkurranser, turer, god mat og ikke minst godt selskap. I går var stemningen ekstra god da barna ved Gapatrosten barnehage også dukket opp.

- Det er fantastisk å se hvordan de eldre blomstrer i samspill med barna. Vi håper derfor at vi kan fortsette dette barnehagesamarbeidet også neste skoleår, sier livsgledekoordinator Randi P. Heimstad.

Bilde Livsglede for Eldre

Stiftelsen Livsglede for Eldre har som mål at alle norske videregående skoler, med helse- og oppvekst, skal ha Livsglede for Eldre som tema i undervisningen. På THVS har samarbeidet med Yttersølia gått over all forventning, og nå ønsker sykehjemmet å sertifisere seg til såkalt Livsgledsykehjem.

- Det har vært utrolig verdifullt og vellykket – faktisk enda mer enn vi hadde trodd på forhånd. For oss er det veldig hyggelig å evaluere noe som virkelig har gjort en forskjell for beboerne våre, sier teamleder Jorun Abelhaug Nilsen ved Yttersølia sykehjem.

Blir værende

- Hva betyr Livsglede for Eldre for beboerne?

Vi ser gleden når de kommer inn med et smil om munnen. Dette er beboere som ikke har så lett for å sitte stille, men når elevene er her så har de det så godt at de velger å bli. Vi ser også at de kjenner elevene igjen når vi viser fram bilder der de har på seg de gule t-skjortene sine.

Nå ønsker Abelhaug Nilsen og resten av de ansatte på Yttersølia å arbeide for å bli sertifisert som Livsgledesykehjem.

- Det er en tanke som har modnet over tid. Jeg tenker at en slik sertifisering er et stempel på kvalitet, sier teamlederen.

Hun trekker fram planlegging, kontinuitet og det at elevene og lærerne er blide og hyggelige som en suksessfaktor for samarbeidet med THVS.

Gode søkertall

Også på skolen er tilbakemeldingene utelukkende positive.

- Elevene selv skal ikke evaluere før etter påske, men det er ingen tvil om at de har lært mye og fått et annet syn på de eldre. De bidrar med aktiviteter som de ser at gjør noe med livskvaliteten for beboerne. I tillegg ser vi en positiv trend i søkertallene som aldri har vært høyere enn i år. Fra høsten kommer vi til å fylle opp to hele klasser med helsefagarbeidere, forteller Heimstad.

15. mai tar elevene med seg beboerne på rundtur i Brunlanes-distriktet, før Livsglede for Eldre-prosjektet avsluttes for dette skoleåret den 22. mai med lunsj i hagen på Yttersølia sykehjem.

Bilde Livsglede for Eldre

Bilde Livsglede for Eldre

Alle foto: Randi Palmgren Heimstad