- Et flott og lærerikt bekjentskap - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst og foto: Dagmar Lysne
  • 11. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

- Et flott og lærerikt bekjentskap

Opplevelsesrike konferansedager i Cluj Romania.

Tre elever og fire lærere fra studiespesialiserende er tilbake etter interessante og opplevelsesrike konferansedager i Cluj Romania i forbindelse med et EU-prosjekt Save Our Water Sources (SOS Water). Prosjektet fokuserer på betydningen av rent vann som ressurs.

Thor Heyerdahl vgs. deltar i dette prosjektet sammen med lærere og elever fra Portugal, Tyrkia, Bulgaria, Italia og Romania. Denne gangen var det Romania sin tur til å være vertsland. De hadde laget et variert program for konferansen. En formiddag viste elevene fram det de hadde jobbet med opp mot konferansen. Ellers var det omvisning på skolen og i byen av rumenske elever, dansenummer og små teaterstykker over temaet vann, foredrag, besøk på vannmuseum, omvisning på vannverk og besøk i botanisk hage. Mens lærerne hadde prosjektmøte, øvde elevene inn en Water flash mob (dans) som ble framført i en promenadegate i Cluj den siste dagen.

Elevene bodde privat hos rumenske familier og var ellers sammen med rumenske ungdommer og ungdommer fra de andre deltakerlandene både i arbeidet med vannprosjektet og på fritiden. En fin måte å heve kompetansen innen både kjemi, engelsk, interkulturell forståelse og interkulturell kommunikasjon både for elever og lærere.

Bilde fra Romania

Bilde fra Romania