Amal Aden besøker THVS - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 17. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Amal Aden besøker THVS

Forfatteren forteller om likestilling, homofile minoriteter, integrering, mestring og det flerkulturelle Norge.

- Foredraget treffer veldig godt i forhold til deler tematikken vi jobber med på Helse- og oppvekstfag (HO). Mange av våre elever skal etter hvert ut å jobbe blant minoritetsspråklig ungdom, og dette blir en fin anledning til å få høre om hvordan andre har det, sier HO-lærer Marianne Bakkerud.

Amal Aden er født i Somalia i 1983. I 1996 kom hun til Norge etter å ha vært gatebarn i Somalia i flere år. Starten i Norge ble også tøff – hun endte i rusmiljøet på Grønland og levde i perioder på gata i Oslo. Siden 2008 har hun jobbet som forfatter og foredragsholder.

Morgendagens foredrag i Kon-Tiki er først og fremst beregnet på HO-elevene, men i tillegg er kombinasjonsklassen og enkelte studieretninger innenfor studiespesialiserende utdanningsprogram invitert inn.

- Jeg regner med at Amal Aden vil snakke mye om psykisk helse, hvordan livet er som innvandrer og hva hun har opplevd. Dette er virkelig ei tøff dame som tør å stå opp på tross av motstand fra egne miljøer, sier Bakkerud.

Forfatterbesøket er i regi av «Forfattere til skolen», som er et gratis tilbud til videregående skoler. Prosjektet finansieres av Fritt Ord og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

- Dette er en fantastisk mulighet for oss som setter stor pris på å få inn folk utenfra for å belyse ulike temaer, og et tilbud det også går an for andre å benytte seg av. Vi ser veldig fram til besøket i Kon-Tiki morgen, avslutter Marianne Bakkerud.

Foto: Aschehoug forlag