Åpen Skole har kommet for å bli! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Åpen Skole har kommet for å bli!

Fikk vist fram skolen fra sin beste side. – Elevene er våre beste ambassadører.

Det sier rektor Robert Rognli etter gårsdagens Åpen Skole. Gledelig mange besøkende hadde latt snømåkingen ligge inntil videre, og benyttet sjansen til å få med seg både utstillinger, omvisning, spennende presentasjoner og ballspill i Arena. Nå er håpet at Åpen Skole kan bli en tradisjon.

- Åpen Skole gjør meg stolt og full av energi. Stolt fordi vi har en skole med flotte elever og medarbeidere som tror på det vi jobber med. Full av energi etter å ha møtt besøkende og samarbeidspartnere som drar i samme retning som oss, sier Rognli.

Det er første gang siden skolen sto ferdig i 2009, at THVS åpner dørene for både næringsliv, elever, foresatte og resten av omgivelsene. Elever og ansatte har de siste ukene stått på for å vise fram det de ulike utdanningsprogrammene har å by på.

- Jeg er imponert over organiseringen av aktivitet ute i avdelingene. Elevene framstår som våre beste ambassadører, og tok imot besøkende på en strålende måte, sier Rognli.

Fra "mekken" til teknologisenter

Utenfor døra inn til teknikk og industriell ble det lagt ned en solid innsats for å trekke besøkende inn til avdelingen. Det ga resultater.

- De som trodde at de kom til den gamle «mekken», fikk seg nok en stor overraskelse. Nå kaller vi oss bare teknologisenter, forteller Arne Thorstein Kiste på teknikk og industriell produksjon (TP).

- Elevene sto i kø for å vise fram avdelingen sin, og det var nok mange besøkende som fikk åpnet øynene for hva kan tilby her hos oss, legger Kiste til.

I løpet av tre ettermiddagstimer strømmet det jevnt og trutt til med besøkende. Og de hadde litt av hvert å velge mellom. Tigris lokket med høye snitter, i Kon-Tiki spilte og danset elevene på musikk- og danselinja, på realfagstanden ble det konkurrert i størt lungevolum og på avdeling på helse og oppvekst sto elevene klare for å sjekke både blodsukker og blodtrykk.

- Helsearbeiderfaget er både spennende og givende og med mye praktisk arbeid, sier Lise Tretteteig, Gabrielle Linita Høiberg og Aurora G. Eikeland i 2HEB.

Elevene hadde få betenkeligheter med å råde besøkende til å gjøre samme valget som dem selv.

- Vi får hjelpe noen som virkelig trenger det, og det gir oss så mye tilbake. Med tanke på at det bare blir flere og flere eldre, så er en også sikret jobb i framtiden, sier Vg2-elevene.

- Velg psykologi!

Mens elevene i Heyerdahlguiden UB trygt loset de besøkende rundt på bygget, var interessen stor blant de besøkende i 5. etasje der både medier og kommunikasjon, studiespesialiserende realfag og studiespesialiserende språk, samfunnsfag og økonomi var representert.

Bilde fra Åpen Skole

- Vi huker tak i både store og små, og det er ganske mange unge som lurer på psykologi, sier Amel Cehajic, Amalie Larsen og Kristina Tvetene (bildet over).

De tre psykologielevene var helt klare i sine råd til de besøkende:

- Vi lærer veldig mye og føler at vi har god nytte av stoffet i hverdagen. Uansett hvilket yrke en velger videre, vil en alltid kunne bruke psykologien. Det er bare å kaste seg ut i det.

Åpen Skole nærmer seg slutten, men foran kaffebaren i 1. etasje er køen med kake- og kaffeglade besøkende fremdeles lang.

- Vi har vært på idrettsfag og medier og kommunikasjon og nå må vi handle litt, forklarer Silje Gjerden og Ida Lyngdal Johanssen (bildet under).

Jentene går til daglig i 8. klasse ved Lardal ungdomsskole. Selv om det fremdeles er en god stund til jentene må velge utdanningsprogram og videregående skole, er avgjørelsen mer eller mindre tatt allerede.

Bilde fra Åpen Skole

- Det blir idrett. Vi har lyst til å satse videre på fotballen.

- Hva tenker dere om å gå fra en relativt liten ungdomsskole til en videregående skole med over 1.600 elever?

Litt forvirrende og uvant kanskje, men mest positivt. Det er nok mange andre fra Lardal som også vil velge idrettsfag. Vi gleder oss, avslutter de to åttendeklassingene.  

Og etter mange positive tilbakemeldinger, er ikke rektor Rognli i tvil om at Åpen Skole er verdt å bygge videre på.

- Jeg mener vi med trygghet kan si at Åpen Skole nådde målet med å øke samhandlingen med omgivelsene og næringslivet og gi dybdeinformasjon til elever og foresatte. Åpen Skole er kommet for å bli!

Bilde fra teknikk og industriell produksjon

Sander Blomquist Johansson og Marius Hansson i 2ITA er i full gang med å lage en forbrenningsovn for papp og plast.

Bilde fra medier og kommunikasjon

Markus Fagerholt (t.v.) fra Breidablikk ungdomsskole har medier og kommunikasjon som sitt førstevalg for neste skoleår. På Åpen Skole hadde han med seg Elias og Adrian Foldvik Johansen for å bli litt bedre kjent på avdelingen.

Bilde fra Åpen Skole

Aurora G. Eikeland, Lise Tretteteig og Gabrielle Linita Høiberg i 2HEB demonstrerer forflytning fra seng til rullstol. Inne hos elevene på helsefag var det også muligheter for å måle blodtrykk og blodsukkeret.

Bilde fra Åpen Skole

Intensitiviteten i Arena var høy gjennom hele Åpen Skole. Blant annet imponerte idrettselevene, her representert ved Mathias Ringdal i 2IDA (t.v.) og Simon Magnus Molteberg fra 1IDA, med både effektivt forsvarsarbeid og velplasserte skudd på innebandybanen. 

Bilde fra Åpen Skole

Det var et jevnt sig av besøkende gjennom hele Åpen Skole. I 1. etasje var alle utdanningsprogrammene representert med hver sin stand.

Bilde fra Åpen Skole

Velg elektrofag hvis du er interessert i teknologi og kan tenke deg å jobbe med det i framtiden, råder Anette Rambo Krossøy i 2ELA. Her får hun veiledning i feilsøking av lærer Espen Wallin.

Bilde fra Åpen Skole

Georgina Jakob Zaya, Christina Grøtterød og resten av elevene i Heyerdahlguiden UB sto både for velkomsten og for gratis omvisning på skolen for alle besøkende.

Bilde fra Åpen Skole

Inne på byggfagavdelingen var det full aktivitet med flere elevprosjekter. Jonas Bjerkholt Ohnstad i 2BAB var blant elevene som viste fram avdelingen under Åpen Skole.

Bilde fra Åpen Skole

Elevene må musikk- og danselinja er godt i gang med forberedelsene til den store forestillingen i Bølgen i uke 10. Under Åpen Skole ga Silje Knive Walin, Selma Licina, Elise Flakne Sletsjø og Celine Trollsås (delvis skjult) de besøkende en liten smakebit på hva de kan få se i Bølgen.

Bilde fra Åpen Skole

På studieforberedende realfag ble det arrangert konkurranse i "størst lungevolum". På tross av Eirik Hvaaras (t.v.) nøye instruksjoner, måtte rektor Robert Rognli se seg grundig slått av Sivert Wisth i 2BAA.

Bilde fra Åpen Skole

Flere var innom musikkavdelingen for å høre Ayla Juveli og flere av hennes medelever i 1MDA både spille og synge.