Avsluttet med stil - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 03. jun. 2014
  • 26. jun. 2014

Avsluttet med stil

Solid generalprøve i Tigris før avsluttende eksamen.

Etter å ha høstet toppkarakter fra utdanningsdirektør Øyvind Sørensen og rektorene fra hele Vestfold kan Leon Janev, Per André Nesset og Tom André Bruun i 2KSA ta fatt på eksamensforberedelsene enda noen erfaringer rikere.

Neste gang det serveres fristende og velduftende forretter, hovedretter og desserter i Tigris, er det med sensorer i restauranten og uten det karakteristiske samarbeidet som har preget hele skoleåret.

- Da de var ferdig med å spise kalte Øyvind Sørensen oss inn i restauranten for en felles takk. Han sa vi var veldig flinke og at eksamen helt sikkert kom til å gå bra, forteller trioen.

Dermed kan guttene puste lettet ut. Gulasjsuppe med focaccia og hvitløkskrem er servert sammen med rabarbraterte toppet med italiensk marengs til dessert. Restauranten er ryddet og kjøkkenet vasket. Tiden er snart inne for å oppsummere restaurantåret, og rette blikket mot høsten og spennende utfordringer.

- Det har vært utrolig lærerikt. Det er vel det første ordet som faller oss inn når vi tenker tilbake, sier guttene kontant.

På egne bein

Takket være en inspirerende skoletur til Italia, tett samarbeid og konstruktive tilbakemeldinger har guttene fått motivasjon til å stå og yte det lille ekstra. Denne uka skal all lærdom og alle erfaringer utnyttes til fulle når tverrfaglig eksamen skal gjennomføres.

- Denne dagen må vi gjøre alt selv. Vi trekker hvilke retter vi skal severe og så blir det forberedelser, oppdekking, matlaging, miksing av drinker, servering og kostholdsveiledning, forteller Vg2-elevene.

- Det viktigste er å stå, men jeg skal selvfølgelig krige for en god karakter også, sier forsikrer Leon (bildet under).

Bilde av Leon Janev og Bjørgulv Grimstvedt

 Og 18-åringen er vant til å kjempe for det han virekelig vil. Den siste tiden har han jaktet på lærlingplass med stor intensivitet.

- Jeg maste og maste og ga meg ikke. Da jeg egentlig trodde at håpet var ute, ringte de meg likevel opp igjen fra Farris Bad og tilbød meg lærlingkontrakt. Så noen ganger hjelper det å mase!

Motiverende lærere

Mens Leon til slutt kunne slippe gleden over kontrakten løs, skaper behovet om lærlingplass fremdeles hodebry for Per André og Tom André. De to klassekameratene ønsker begge å jobbe som servitørlærlinger, og har langt fra gitt opp håpet om arbeidssted for de to neste årene skal falle på plass.

- Vi begynner å bli vant til å ringe rundt. Det har blitt mange avslag, men jeg har fremdeles noen bedrifter som jeg ikke har fått svar fra ennå, sier Tom André.

På tross av uvissheten har ikke guttene angret ett sekund på valg av utdanningsprogram.

- Absolutt ikke – vi kan virkelig anbefale andre å søke seg til restaurant- og matfag. Det er ingen tvil om at det trengs folk, både kokker, hovmestere og kjøkkensjefer, sier guttene, og lar det skinne tydelig gjennom hvem de mener skal ha en generøs del av æren for at trivselen blomstrer.

- Lærerne er helt supre! De vil virkelig at vi skal lykkes og gir seg ikke. De er rettferdige og prøver å dra oss opp. Samtidig er de ikke redde for å si ifra hvis vi gjør noe feil. Det gjør at vi skjerper oss og lærer enda mer, avslutter Leon Janev, Per André Nesset og Tom André Bruun.

Snart overlater de restaurantsuksessen i Tigris til neste års Vg2-elever, men aller først er det sensorene som skal imponeres i Tigris.