Besøkte barnehjem på Costa Blanca - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 10. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

Besøkte barnehjem på Costa Blanca

Barnas egne historier gjorde sterkt inntrykk på Vg2-elevene på helsearbeiderfag.

Etter en minnerik Dignity Day på skolen 2.april, satte elever og lærere fra Vg2 Helsearbeiderfag kursen sørover mot Spania påfølgende lørdag. På programmet sto besøk på norske og spanske helseinstitusjoner i Alicante-provinsen, samt HO-avdelingen på Den Norske Skole Costa Blanca i Alfaz del Pi.

- Størst inntrykk gjorde uten tvil besøkene på to barnehjem, forteller lærer Vigdis Haugan.

- Mange følelser ble satt i sving da elevene fikk høre barnas og ungdommenes egne historier. Opplevelsen fikk elevene til å reflektere over hvor heldige de er i forhold til mange andre, og at moteklær og iPhone ikke er det som betyr mest til syvende og sist, legger Haugan til.

Helsefagelevene hadde på forhånd gjort en imponerende innsats med å samle inn klær, kosmetikk, sko, smykker og annet utstyr hjemmefra, noe som ble satt stor pris på.

- En av gavene som ble tatt i bruk av ungdommene umiddelbart var et komplett sett med fotballdrakter. Dessverre led fotballaget fra THVS et knusende nederlag, i år som i fjor, i kamp mot det spanske laget kledd i avlagte drakter fra Fram Larvik, forteller Haugan.

I tillegg til høyt faglig utbytte av studieturen, fikk elever og lærere med seg både kulturelle og sosiale aktiviteter. På den måten har de blitt bedre kjent med hverandre i nye omgivelser.

- Alle forventninger til turen ble innfridd, og når vi i går kveld satt oss på flyet hjem var det med en god følelse og mange gode minner, avslutter Vigdis Haugan.

Bilde fra Costa Blanca