Best i landet på likeverd og inkludering - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 06. okt. 2014
  • 22. okt. 2014

Best i landet på likeverd og inkludering

9. desember deler H.M. Dronning Sonja selv ut prisen på THVS.

– Dette er fantastisk moro! Prisen er en anerkjennelse til alle nåværende og tidligere elever, og til skolens ansatte. Vi har lykkes med å fylle skolen vår med et innhold vi kan være stolte av, og som gir elevene gode forutsetninger for læring og utvikling, sier rektor Robert Rognli.

Tidligere i høst ble det kjent at skolen var en av 13 nominerte til Dronning Sonjas skolepris, som i år deles ut for niende gang. I dag ble vinneren annonsert.

– Thor Heyerdahl vgs utmerker seg ved å være kreativ og utviklingsorientert, og praktiserer likeverd og inkludering på en fremragende måte, sier juryleder professor emeritus Edvard Befring.

Enstemmig jury

Initiativtaker Dronning Sonja deler selv ut prisen som består av et diplom, en pengepremie på 250.000 kroner og et tresnitt av kunstneren Eli Hovdenak. I likhet med da H.K.H. Kronprins Haakon besøkte skolen i april i år, er elevrådslederen også denne gangen med på å ta imot det kongelige følget 9. desember.

– Likeverd og inkludering handler om vår skolehverdag, men det er ikke noe hverdagslig med en slik pris. Det er svært gledelig og en stor anerkjennelse som vi vil ta med oss videre for å skape trivsel for alle, sier elevrådsleder Sondre Horst.

En faglig bredt sammensatt jury har gått grundig til verks underveis i utvelgelsesprosessen, men det var til slutt en enstemmig jury som kunne erklære THVS som vinner.

– Skolen har offensive og reflekterte opplæringsplaner og legger vekt på at alle elever får personlig tilpassede læringsvilkår. Skolen arbeider målbevisst med ungdomsbedrifter, og tilbyr fordypning i teknologi og forskningslære for motiverte tiendeklassinger. THVS viser en flott holdning til unge mennesker og skolen fremstår som trygg, inkluderende og læringsmotiverende, sier juryleder Befring.

Læring og trivsel

I juryens begrunnelse trekkes det frem høye gjennomføringstall og et vellykket prøveprosjekt med nye opplæringsmodeller for minoritetsspråklige. Juryen har også merket seg skolens positive holdning til og gode opplegg for elever med utviklingshemminger og sammensatte lærevansker.

– Jeg har stor respekt for det arbeidet våre lærere har utrettet sammen med den enkelte elev. Vårt kjennetegn er at vi jobber som et kollektiv der elevens læring og trivsel står i sentrum. Det skal vi bygge videre på, avslutter Robert Rognli.

 

Bilde av Robert Rognli og Sondre Horst

Kunngjøringen av THVS som vinner av årets skolepris kommer på dagen 100 år etter at Thor Heyerdahl ble født. - I Heyerdahls ånd har vi jobbet for at nysgjerrig, modig og utadvendt er verdier som skal prege skolen vår og måten vi jobber på, sier rektor Robert Rognli. I desember tar han imot dronningen sammen med blant annet elevrådsleder Sondre Horst (t.h.).

 

FAKTA

Dronning Sonjas Skolepris - kriterier for tildeling:

• Skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø.

• Skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og fellesskap.

• Skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom – og ved et godt samarbeid mellom skole og hjem.

Kilde: Kongehuset


Les mer om prisen på Utdanningsdirektoratets nettside