Delte sin historie med kronprinsen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Mats Grimsæth
  • 02. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

Delte sin historie med kronprinsen

Camilla Kilen 2BUB takket både medelever og lærere under Dignity Day.

- Jeg har tenkt på historien i ett år nå - helt siden jeg var med på Dignity Day i fjor. Jeg var selvfølgelig ikke forberedt på at jeg skulle dele den for hele salen, men da jeg fikk så god respons i klassen så mannet jeg meg skikkelig opp, og nå er glad for jeg tok sjansen, forteller Camilla.

17-åringen var en av til sammen 17 elever som delte sine verdighetshistorier i Kon-Tiki under den avsluttende delen av arrangementet. Før det hadde elevene jobbet med temaet verdighet ute i de ulike klasserommene sammen med sine utvalgte lærere og veiledere.

Verdifull kommunikasjon

- Etter tre tøffe år på ungdomsskolen ble jeg virkelig tatt godt imot på Vg1 helse- og oppvekstfag. Jeg fikk hjelp til å finne ut hva jeg ville videre, og i år har jeg det om mulig enda bedre på Vg2 barne- og ungdomsarbeiderfag. Takket være fantastiske lærere og medelever har jeg nå et fantastisk liv.

- Hva tror du er den største grunnen til at det har gått så bra?

- Det er god kommunikasjon med lærere og elever.

Svaret er kontant. Det handler om å snakke sammen og tørre å være åpne. Derfor valgte hun også å fortelle litt om bakgrunnen for at hun begynte på videregående skole i Larvik selv om hun på det tidspunktet bodde i Nykirke i Horten kommune.

- Foreldrene mine syns nok at jeg burde valgt noe nærmere, men jeg ville bort og jeg ville stå på egne bein. Jeg kjente ikke noe særlig til Larvik bortsett fra at jeg har feriert på campingplassene på Stretere og Kolbensrød, men jeg hadde en god feeling for Larvik.

- Var verdt det!

Og magefølelsen stemte.

- Menneskene i Larvik er veldig åpne, sier 17-åringen.

Nettopp åpenhet, og ikke minst verdighet og mot, gjenspeilet seg også i de mange sterke historiene som både Camilla og hennes medelever delte i Kon-Tiki.

- Ved å dele min historie fikk jeg sagt takk til alle som har tatt så godt imot meg. Dermed var det verdt å gjøre det – selv foran så mange mennesker i dress. Nå har jeg endelig kommet så langt at jeg klarer å legge de vanskelige årene bak meg, avslutter Camilla Kilen.