Drar lasset sammen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 08. des. 2014
  • 04. mar. 2015

Drar lasset sammen

Elevene bidrar på alle fronter foran tirsdagens besøk av H.M. Dronning Sonja.

Merking av stolrader, musikk- og danseinnslag, omvisning på skolen, borddekking, lunsjservering, mottagelse i Tigris, konferansier, rigging av stoler og legging av gulv. Lista over oppgaver som skal forberedes før Dronning Sonjas skolepris deles ut foran over 1 900 elever, ansatte, inviterte gjester og journalister i Arena er lang.

– Det er utrolig morsomt å se at arbeidet vi gjør for et bedre psykososialt miljø blir lagt merke til. Det er også utrolig morsomt at så mange elever er med på forberedelsene til selve utdelingen, sier elevrådsleder Sondre Horst.

Elevrådslederen skal selv ta imot dronningen når hun ankommer skolen i morgen klokka 12, og blir en del av hennes følge gjennom hele besøket.

– Det er veldig spesielt for meg som elevrådsleder å kunne ta i mot denne prisen. Elevdemokrati handler om samarbeid og flere har jobbet med dette både før meg og med meg. Det er mange som skal ha sin del av æren, sier Horst.

Etter prisutdelingen i Arena er det planlagt omvisning på skolen. I tråd med dronningens eget ønske er det elevene selv som gir et lite innblikk i utdanningstilbudet. I løpet av den 40 minutter lange rundturen besøker følget forskerklassen, kombinasjonsklassen, arbeids- og hverdagslivstrening og teknikk og industriell produksjon.

Bilde fra forskerklassen

– Vi har arbeidet med opplegget for besøket en tid nå, og er klare til å fortelle om utdanningsopplegget her hos oss, fortalte Robin Nalum i forskerklassen da Østlands-Posten var på besøk i forrige uke.

Det er Hennes Majestet Dronning Sonja selv som har tatt initiativ til prisen, som tildeles en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen ble delt ut for første gang i 2006 og består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk av Eli Hovdenak.

– Prisen er først og fremst en anerkjennelse til alle våre elever og skolens ansatte. Det vi oppnår sammen blir lagt merke til, og prisen gir oss motivasjon til videre innsats for et godt skolemiljø og fokus på læring. Jeg er imponert over de forberedelsene elever og ansatte har lagt ned, og nå gleder jeg meg bare til morgendagen, sier rektor Robert Rognli.

Bilde fra korøving i kantina

På vei inn til lunsj blir dronningen møtt av 50 korelever som synger Rhonda Pholays "Come in and stay a while". Mandag var det generalprøve.

Bilde fra Arena

Takket være imponerende innsats fra drift og en rekke idrettslever mandag ettermiddag er Arena snart klar for storinnrykk.

Bilde fra kantina

Kantina gjøres klar for morgendagens 60 lunsjgjester. Maten tilberedes og serveres av elever ved restaurant- og matfag.