Du har en venn! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 12. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

- Du har en venn!

Tankevekkende forestilling om mobbing og vennskap.

Det ble både fengende dans, nydelig sang og imponerende skuespill da elever fra arbeidslivstrening og restaurant- og matfag onsdag inviterte til forestillingen «Fra mobbing til vennlighet».

- Dette var skummelt og nervepirrende, men nå går det lettere neste gang, fastslår Inger Marie Hytten Kjær og Madelen Eidsten (bildet under) i 1RMB etter at den første av to forestillinger var gjennomført med stil.

Jentene sto selv for åpningssekvensen med en «krangledans» som uten ord beskrev temaet for forestillingen – nemlig mobbing.

Bilde fra elevforestilling i Kon-Tiki

- Det er et viktig tema som vi har fått lov til å komme med mange innspill til underveis i øvingene, forteller Inger Marie og Madelen.

Nå håper jentene at publikum gjennom forestillingen har blitt mer bevisst på hvilke konsekvenser en sms eller melding på Facebook kan få – selv om ordene i utgangspunktet er ment «bare for gøy».

- Vi hadde lyst til å få fram at det er viktig at blant annet Facebook brukes på en god måte, sier elevene, som begge har opplevd det motsatte.

- Noen tror de er tøffe og kule som sitter foran en skjerm og henger ut andre, men det er ikke tøft i det hele tatt. Jeg syns det er synd at de ikke er voksne nok til å si det direkte til den det gjelder, sier Inger Marie.

- Hvordan oppleves det å bli hengt ut på den måten?

- Kjipt og vondt. Jeg tror ikke de skjønner hva det gjør med livet til den som blir mobbet, sier elevene, som har følgende oppfordring:

- Tør å si det du vil si ansikt til ansikt!

Sammensveiset gjeng

Lærer og primus motor for forestillingen Ellen Sophie Andersen har virkelig latt seg imponere av måten elevene tok tak i et tema som flere av skuespillerne selv har følt på kroppen.

- Temaet er aktuelt, og flere av elevene som spiller har blitt utsatt for mobbing. Da syns jeg det er ekstra fint å se at de står fram her i store roller, sier Andersen.

- Det er gøy å se hvordan de vokser gjennom å være med på et sånt prosjekt. Vi merker at de endrer seg gjennom å tørre. Vi har virkelig blitt en fin og sammensveiset gjeng, legger hun til.

Dermed var Peder Magnus Kleven Ovesens avslutningsnummer både treffende og rørende på samme tid. «You’ve Got a Friend» sang Peder Magnus mens forestillingens to motpoler nerdene og hip-hoperne endelig hadde sluttet fred.

Bilde fra elevforestilling i Kon-Tiki

Bilde fra elevforestilling i Kon-Tiki