En uforglemmelig klassetur - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Henriette Bowitz Gulvik
  • 15. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

En uforglemmelig klassetur

Elevene i entreprenørskap og bedriftsutvikling og markedsføring og ledelse tok Riga med storm.

Etter ukesvis med planlegging sto alt klart for at dette skulle bli en uforglemmelig tur, og det ble det. Da elevene ankom Riga var byen preget av landesorg etter en tragisk ulykke i et kjøpesenter noen dager i forveien. Butikker var stengt og nedstemte mennesker i gatene, men dette skulle ikke være til hinder for at dette skulle bli tidenes klassetur for 18-åringene og 17-åringen.

Søndagen startet tidlig med sightseeing rundt i Riga. Dårlig november-vær var ikke til hinder for å se flotte bygninger, artige statuer og kunstverk. I tillegg fikk elevene lært litt om historien bak landet og byen. Etter sightseeingen fikk elevene disponere tiden som de selv ønsket. Mange valgte shopping og spa, mens andre slappet av på en kafe eller på hotellet.

Neste dag startet med et besøk på Stockholm School of Economics. Der ble de vist rundt av engasjerte studenter, og fikk høre et foredrag av en lærer som fortalte elevene hvordan det var å gå på denne høgskolen. Dette ga Thor Heyerdahl-elevene inspirasjon til å studere videre. Deretter sto Statoil Fuel and Retail for tur. Elevene fikk vite masse om denne store bedriften, og mulighetene de tilbyr.

Tirsdagen var det duket for avreise, noe som ikke vekket like stort engasjement. Mange av elevene ville gjerne bli enda litt lenger i den flotte byen. Med seg i kofferten hadde elevene fått med seg julegaver, nye klær og ikke minst et minne for livet.

Oppsummert var turen lærerik og nyttig. Elevene tilegnet seg ny kunnskap og erfaringer. Sammen ble de mye bedre kjent, med hverandre og de fantastiske lærerne. Og de ble alle en god sammensveiset gjeng som gjerne vil dra på tur sammen igjen.

Bilde fra Rigatur

Bilde fra Rigatur

Alle foto: Nicolay Berge