Et langt skritt nærmere sommerjobb - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 28. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Et langt skritt nærmere sommerjobb

Markus Hansen i 1RMB brukte tiden godt under gårsdagens messe – sommerjobben er nærmest i boks.

- Det har gått veldig bra. Jeg har snakket med både Anvik Gård og Hotel Wassilioff og tror jeg ligger godt an. Hvis jeg er heldig, kan jeg selv velge hvor jeg vil være i sommer, sier Hansen.

RM-eleven har, til tross for sin unge alder, allerede rukket å sikre seg solid med arbeidserfaring. Etter tre år på Hotel Grand Farris, har 17-åringen lyst til å prøve seg på noe nytt.

- Jeg er ikke så opptatt av lønn, men er på jakt etter litt forandring og nye erfaringer, sier Hansen.

Utadvendte og trygge

Markus Hansen var langt fra alene om å bruke gårsdagen til å knytte kontakter med potensielle arbeidsgivere. Etter ordfører Rune Høiseths offisielle åpningen, strømmet jobbsøkende ungdom på og trykket var stort på de lokale bedriftene.

- Jeg fikk med meg en svært omfattende bunke med søknader hjem, og er sikker på å finne de ungdommene vi trenger blant disse, sier Kristin Anvik ved Anvik Gård.

Hele 16 stillinger skal besettes for sommeren, blant annet i restauranten, kafeen og minigolfen. At gården også åpner for å ta imot ungdom under 18 år, bidro til ekstra stor interesse under sommermessa.

- Vi ser at ungdom som ikke har fylt 18 år ennå sliter med å få sommerjobb, men hos oss er det muligheter. Vi har behov for begge deler. Jeg er ikke så opptatt av tidligere arbeidserfaring, men legger heller vekt på at de presenterer seg selv på en ordentlig måte, er utadvendte og trygge på seg selv, sier Anvik.

Kjærkommen inntekt

Det er Nav Jobbservice Vestfold som arrangerer den tradisjonsrike sommerjobbmessa på THVS. I år var 20 utstillere, som til sammen representerte i overkant av 270 lokale stillinger, på plass i tre hektiske ettermiddagstimer.

- Det er en fin trening for de unge å presentere seg selv og stille spørsmål til bedriftene som de ønsker å jobbe for, sier ordfører Rune Høiseth.

Høiseth, som selv har bakgrunn som rådgiver i Nav Vestfold, er ikke i tvil om hvilket råd han mener de unge bør ta med seg:

- Skaff dere arbeidserfaring! Det gir kjærkomne kroner og en verdifull innsikt i hvordan arbeidslivet fungerer. I tillegg er absolutt ingen ulempe å kunne vise overfor senere arbeidsgivere at en i ung alder var ute og jobbet i sommerferiene, oppfordrer Høiseth.

Seniorrådgiver i Nav Jobbservice Vestfold Halvor Sanne høstet rikelig med positive tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende, og var godt fornøyd med arrangementet.

- Jeg vil gjerne rette en stor takk til THVS for bistand med å legge til rette for både servering og tekniske løsninger. Vi kommer gjerne igjen, sier Sanne.  

Bilde fra sommerjobbmessa på THVS

Det var trangt om plassen da 20 utstillere møtte sommerjobbsøkende ungdom under gårsdagens sommerjobbmesse i regi av Nav Jobbservice Vestfold.