Et skritt nærmere læreplass - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 24. okt. 2014
  • 03. feb. 2015

Et skritt nærmere læreplass

THVS-elever viste seg fram under vestfoldmesterskapet for kokk- og servitørlærlinger.

De ga alt som medhjelpere da Vestfoldkokkenes Mesterlaug og Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag inviterte kokk- og servitørlærlinger til vestfoldmesterskap på THVS. Belønningen: Mulighet til å sikre seg læreplass på fasjonable Engø Gård.

- Etter at vi var ferdige fikk alle tre tilbud om å komme på besøk og vise oss fram med tanke på læreplass neste skoleår, forteller Mia Karlsen, Stig Inge Ihlen og Celine Uthuslien Schaper i 2KSA.

Trioen har knapt nok rukket å hente seg inn etter en skoledag helt utenom det vanlige. Da kokk- og servitørlærlingene kjempet om å gå til topps under gårsdagens vestfoldmesterskap, steppet Vg2-elevene inn og bidro med servering på to av bordene.

- Dette var kjempemoro og veldig lærerikt. Selv om vi ikke konkurrerte, fikk vi absolutt merke presset underveis, sier Celine.

- Vi var utrolig nervøse, men heldigvis mistet vi ikke noe i gulvet underveis. Som servitør gjelder det å være blide, åpne, ryddige og tålmodige, legger Mia til.

Inspirert til deltagelse

Totalt åtte tomannslag kjempet om å gå helt til topps i konkurransen og dermed sikre seg plass i Østlandsk cup og videre mulighet for kvalifisering til Norgescup for lærlinger i Stavanger i 2015. Sentralt på listen over vinnerkriterier sto smak, utseende, kvalitet, utførelse og ikke minst tid.

Bilder fra vestfoldmesterskapet

- Jeg tror vi alle er glade for at vi ikke konkurrerte i år, men personlig kunne jeg gjerne tenke meg å delta neste år, sier Stig Inge.

I uke 50 skal Vg2-elevene ut i praksis og de tre servitørene håper å benytte sjansen til å gjøre seg ytterligere bemerket på Engø Gård.

- Det er utrolig mye læring ute i bedriftene hvor vi får god en innsikt i hvordan arbeidet egentlig er. Det hadde vært kjempekult hvis vi alle tre hadde klart å sikre oss læreplass i løpet av utplasseringsuken før jul, avslutter Mia, Stig Inge og Celine.

Tok initiativ

Etter en lang dag med intens og målrettet jobbing på kjøkkenet og i restauranten var det til slutt Color Line som stakk av med de tre øverste plassene blant kokkelagene. Også servitørlæringene hos Color Line imponerte med første- og tredjeplass, mens Engø Gård kapret andreplassen.

- Det har vært mye jobb med arrangementet, men først og fremst har det vært interessant og inspirerende både for oss ansatte og elevene. Vi er stolte av elevene som tok initiativ og virkelig viste seg fram da de fikk sjansen. I tillegg var det stas at tidligere RM-elev hos oss Henrik Falkensten tok en andreplass med Color Lines kokkelag, oppsummerer lærer Bjørgulv Grimstvedt.  

Bilder fra vestfoldmesterskapet

Bilder fra vestfoldmesterskapet

Lærlingene disket opp med en mengde flotte retter under torsdagens vestfoldmesterskap på THVS.

Foto: Silje Antonsen, Fredrik Fredriksen og Sten Vidar Johannesen