Fantastisk tur med Hurtigruta - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 09. mai. 2014
  • 26. jun. 2014

Fantastisk tur med Hurtigruta

Elever og lærere fikk drømmeuke om bord fra Bergen til Kirkenes.

Denne uka kom 16 elever og to lærere fra Reiselivsklassen på Service og samferdsel hjem etter en opplevelsesrik uke på Hurtigruta MS «Finnmarken». Etter at rufseværet ut fra Bergen var tilbakelagt, ventet nesten flatt vann resten av turen. For Ane Skinmo og Sara Hedqvist var det Nordkapp-platået som gjorde aller mest inntrykk.

- Vi så reinsdyr på bussturen på vei til platået, og utsikten var fantastisk, forteller de to jentene.

Også Lars Klåstad Kristiansen lot seg imponere.

- Det var rart å tenke på at det var det nordligste punktet i Europa, og filmen som ble spilt i besøk-senteret var også flott, sier Kristiansen.

Bilde fra Fløyen

Etter å ha passert polarsirkelen ble passasjerene døpt med isvann av Kong Neptun, ikke alle var begeistret over å få isbiter nedover ryggen. I Trondheim var alle innom Nidarosdomen og Ringve musikkmuseum, og om bord var det satt av tid til intervjuer med de ansatte og flere arbeidsøkter.

- Elevene har jobbet både med logg og rapport underveis, så det faglige innholdet er godt ivaretatt, sier Lisbeth Andreassen.

Læreren syns Hurtigruta var et veldig godt utgangspunkt når man skal beskrive det helhetlige reiselivsprodukt.

- Hurtigruta er både transport, overnatting, bevertning og opplevelser i ett. Dette ble en fantastisk tur og vi anbefaler virkelig elevene å søke reiseliv neste år, sier Lisbeth Andreassen.

Foto: Cecilie Lund