Får være kreative og selvstendige - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 22. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

- Får være kreative og selvstendige

Treteknikk frister med gode utsikter til lærlingplass og spennende karrieremuligheter.

Mens flestepartene av elevene på byggfag velger å gå videre med byggteknikk og tømring på Vg2, har Eirik Ellingsen og hans medelever i 2TRA valgt å fordype seg innenfor treteknikk. Tidligere denne måneden ble utstillingen med elevarbeider som skal vises fram under Åpen Skole onsdag 29. januar klargjort.

- For meg var dette førsteønsket. Jeg trives med kreativiteten og at vi får gjøre mye som vi selv vil. Akkurat nå bygger vi et hus i miniatyr – noe som gir oss mulighet til å komme med masse ideer, være kreative og drive med puslearbeid som jeg liker så godt, forteller Eirik.

- Det har ikke vært mulig å velge treteknikk på Vg2 på mange år. Heldigvis ble det noe av i høst, legger han til.

Derfor syns både Eirik og klassekameratene det er gledelig at treteknikk nå blir tilbudt også fra kommende høst av slik at flere får mulighet til å velge den retningen.

- I følge bransjen selv har elevene på treteknikk bedre muligheter for å skaffe seg lærlingplass. I tillegg finnes det flere spennende veier å gå etter treteknikk. En kan jobbe med innredning av hus, bli trappesnekker, produsere dører og vinduer eller jobbe innen limtreproduksjon, forteller lærer Mari Grøstad.

Elevene står selv for både produkter og utformingen av utstillingen. Og selv om målet er en strøm av besøkende den 29. januar, har utstillingen allerede vært åpen under Rett kursvalg tidligere i januar.

- Da tiendeklassingene var her tok vi dem med innom og fortalte om produksjonsprosessen og om hvordan en vanlig skoleuke er på treteknikk. Jeg vet allerede om flere som kan tenke seg å begynne her til neste skoleår, forteller Eirik Ellingsen.

Jaktinspirert skap

Mens Vg2-elevene har laminert benkeplater fra uhøvlede bord, bidrar førsteklassingene til utstillingen med selvlagede skap inspirert av alt fra fotball og skateboard til damer og jakt.

- Da vi fikk i oppgave å lage et skap som sa noe om en hobby, var valget enkelt. Jeg måtte velge jakt, forteller Ole Martin Waale i 1BAC, og viser fram både elgegevir og tomhylser.

Det er ekstra gøy når en kan få være med å velge hvordan det vi lager skal bli seende ut. Jeg er godt fornøyd med resultatet, sier Vg1-eleven.

Onsdag 29. januar fra klokka 16.00 til 19.00 kan både elever, foreldre og andre besøkende få se Ole Martins jaktskap på nært hold. Da vil også skolens ni andre utdanningsprogram bli grundig presentert inne på de ulike avdelingene.

Bilde av Ole Martin Waale

- Det har vært litt vanskelig, men først og fremst gøy å få lage noe en kan bestemme helt selv, sier Ole Martin Waale om skapet pyntet med gevir og tomhylser. Jakt er den store lidenskapen for eleven i 1BAC.

Bilde av elevarbeider på treteknikk

Elevene fikk virkelig utfolde seg da de fikk i oppgave å lage et skap som sa noe om en hobby. Under Åpen Skole 29. januar skal samtlige elevarbeider stilles ut.