Fikk finpusset fransken - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 09. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

Fikk finpusset fransken

27 franskelever på Vg2 besøkte THVS’ utvekslingsskole i Toulouse.

- Elevene bodde hos franske vertsfamilier og fikk på den måten virkelig oppleve fransk kultur, dagligliv og væremåte. Dermed fikk de se at det franske språket er mer enn bare pugging, forteller fransklærer Helle Stokke.

Så sent som i februar i år besøkte de franske elevene Larvik og THVS. Dermed var gjensynsgleden ekstra stor da hele gjengen møttes i Toulouse ikke mange ukene senere.

- Utvekslingen gjør mye med samholdet blant elevene. I tillegg får de venner for resten av livet. Det skapes nettverk som i første rekke er personlig, men som kanskje senere kan vise seg å bli nyttig både med tanke på utdanning og jobb, sier Stokke.

Fransklæreren er ikke i tvil om at besøket også ble en svært nyttig oppfrisking før en eventuell franskeksamen nå i vår.

- Oppholdet ga elevene en selvtillit og en trygghet på at de behersker det franske språket. I løpet av uken vi var i Toulouse fikk jeg flere tilbakemeldinger på elevene følte at de forsto mer enn da de kom ned. Det tyder på at det har vært en vellykket tur, avslutter Helle Stokke.

 

Bilde fra utveksling i Toulouse

Foto: Trude Olaussen