Fire priser til MK-elevene - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 13. mai. 2014
  • 26. jun. 2014

Fire priser til MK-elevene

Gikk til topps under Medieprisen 2014 – snart venter videre jobb og studier.

- Klart det er stas å vinne, sier Vg3-elevene Stian Hansen Rakke, Mats Grimsæth, Mathilde Hoff og Tina Markeseth.

Medieprisen er en prisutdeling for alle medieelever i Vestfold, og arrangeres hvert år av elever på medielinja ved Horten vgs. I år hadde juryen jobben med å velge blant nærmere 400 innsendte bidrag i de fem hovedkategoriene foto, film, tekst, lyd og design.

- Jeg tar egentlig ikke så mange naturbilder og ble derfor litt overrasket over at jeg vant den kategorien, sier Grimsæth.

Verdifull praksis

Mens den unge fotografen imponerte juryen med storslått natur, gikk medelevene Mathilde Hoff og Anna Sørensen av med seieren med teksten «Sprek morgen» som tidligere har stått på trykk i Østlands-Posten.

- Det har vært mye jobb, men utplasseringen er det vi har lært absolutt mest av, konkluderer Hoff og Grimsæth når tre år på medier og kommunikasjon ved THVS skal oppsummeres.

- Jeg kunne gjerne vært utplassert fem dager i uka, men jeg skjønner at vi må lære noe annet også. Selv om jeg elsker foto, så har undervisningen blant annet gjort at jeg har fått øynene opp for grafisk design. Det er artig å få med seg annen kunnskap også, legger Grimsæth til.

Prisvinnerne går nå snart inn i en krevende eksamensperiode før de til høsten tar fatt på veien videre. For de aller fleste er planene allerede lagt. Mens Tina Markeseth og Stian Hansen Rakke skal studere grafisk design, har Grimsæth sikret seg ett års stilling som fotograf ved Forsvarets mediesenter.

- Jeg er vel kanskje den som er mest usikker på hva jeg skal gjøre videre, men jeg har lyst til å dra til Australia. Sannsynligvis kommer jeg til å studere engelsk journalistikk og medier og kommunikasjon, sier Mathilde Hoff.

- Lagt merke til

Avdelingsleder Ingjerd Beate Larsen er imponert over det elevene har levert gjennom tre år på medier og kommunikasjon.

- De har virkelig utmerket seg på en positiv måte. Elevene som ikke har vært utplassert, men heller jobbet ved skolens eget reklamebyrå MediaBox, har fått masse henvendelser utenfra og veldig mye skryt, forteller Larsen.

Og under Medieprisen 2014 fikk elevene virkelig vist sitt potensiale. Dermed er lista allerede lagt for neste år når et nytt MK-kull skal være med å kjempe om priser, heder og ære under arrangementet på Bakkenteigen.

 

Her er vinnerne fra THVS:

  • Mats Grimsæth: Foto (natur)
  • Mathilde Hoff og Anna Sørensen: Tekst (reportasje) – «Sprek morgen»
  • Tina Markeseth: Tekst (Åpen klasse) – kåseri om nyttårsforsetter
  • Stian Hansen Rakke: Design (reklame) – holdningskampanje om nettvett

Bilde fra Medieprisen 2014

Mats Grimsæth vant prisen for beste naturfoto med dette stemningsfulle bildet.
Foto: matsgrimseth.com