Håper på lovendring - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 11. aug. 2014
  • 22. okt. 2014

Håper på lovendring

Optimisme etter Aftenpostens oppslag om THVS’ lave frafallstall.

Lørdag skrev Aftenposten både på nett og papir om at Thor Heyerdahl vgs har knekt frafallskoden og viser til at kun 1,9 prosent av skolens minoritetsspråklige elever dropper ut. I tillegg til god foreldrekontakt og samarbeid med Larvik kommune, trekker avisen fram elevenes mulighet for å ta ungdomsskolefag på nytt fram som en del av hemmeligheten bak de rekordlave tallene.

- Kunnskapsministerens uttalelser i Aftenposten gir oss forhåpninger om en lovendring som åpner for å gjøre dette til et permanent tilbud og ikke kun en forsøksordning som det er i dag, sier studierektor Karianne F. Balchen ved yrkesfaglige utdanningsprogram.

Dagens lovverk gjør at kombinasjonsklassen (KK-klassen) på THVS er en forsøksendring skolen har fått innvilget i samarbeid med Larvik kommune. Tilbudet er primært rettet mot minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge og eller mangelfull skolegang fra hjemlandet.

- All forskning tyder på at det er negativt å dumpe elever. Men en frivillig ordning som denne er ikke noe vi er negative til. Hvis forsøket lykkes er det noe som kan vurderes også andre steder i landet, uttalte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Aftenposten lørdag.

Også Høyres regjeringspartner FrP er positive. Det gleder studierektor Balchen.

- Vi kommer til å fortsette vårt gode samarbeid med Larvik kommune omkring opplæring av minoritetsspråklige elever og KK-klassen i to år til. Innen den tid er håpet vårt at vi vil ha på plass en lovendring som gjør det mulig å fortsette arbeidet som vi er helt overbevist om at hjelper elevene til å lykkes på videregående skole.

Les lørdagens artikkel fra Aftenposten her