Har bestemt oss allerede - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 08. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

- Har bestemt oss allerede

Kameratene fra Mesterfjellet ungdomsskole er trygge på veien videre før dagens «Rett kursvalg» på THVS.

Mens mange 10.-klassinger fremdeles er usikre på hvilket utdanningsprogram de skal velge når søknadsfristen til videregående skoler går ut 1. mars, er andre langt sikrere i sin sak. Onsdag var nærmere 550 elever samlet på skolen for å bli både klokere og tryggere på valget som blir avgjørende for de neste tre skoleårene.

- Vi har bestemt oss. Det blir elektro og toppidrett fotball, slår Ali Reza og Natan Kupczyk fast, mens Bernhard Grøtan i elevtjenesten ønsker velkommen.

De to 10.-klassingene fra Mesterfjellet er tydelige på at det er egne interesser, og ikke kameratenes, som er det viktigste når utdanningsprogram skal velges.

- Vi har tenkt mye på hva vi vil, og er trygge på at vi kommer til å velge riktig. Hva andre kompiser velger er ikke viktig for oss. Det er hva vi liker og har lyst til å gjøre som betyr noe, forteller Ali og Natan.

Dermed har de to kameratene tatt rektor Robert Rognli på ordet:

- Finn ut hva dere har lyst til å bli gode på - finn deres egen vei. Bruk tiden i dag godt til å lære mer om utdanningsprogrammene dere har valgt å besøke. Det er noen viktige uker nå fram til søknadsfristen utløper, sier Rognli.

Etter en kort orientering i Arena, bar det rett ut på de ulike avdelingene. Og mens Ali og Natan tok turen til henholdsvis elektro og idrett, hadde over 90 elever oppgitt studiespesialiserende realfag som sitt førsteønske.  

- Vi håper på å få vite litt mer om fagene og hvordan det er å gå på realfag, forteller Kaia Gjestrum Larsen og Catharina Carlsen fra Mellomhagen ungdomsskole, som fortsatt er i tvil om hva de skal velge for høsten.

Uansett hva 10.-klassingene bestemmer seg for 1. mars, må de være forberedt på at konkurransen er tøff.

- Vi har store forventninger til dette kullet som vi vet har høye karakterer og gjør det bra på skolen. Mange flinke elever betyr også at det blir konkurranse om plassene, og at dere må jobbe hardt for å få det karaktergrunnlaget som trengs for å komme inn på ønsket programfag. Høy motivasjon er helt avgjørende for og lykkes her hos oss, sier Rognli.

Og for de elevene som fremdeles ikke er hundre prosent sikre etter dagens runde med «Rett kursvalg»; onsdag 29. januar arrangeres Åpen Skole ved THVS. Da er både nåværende elever, nye elever, foresatte og alle andre hjertelig velkomne til å besøke skolen fra klokka 16.00-19.00.