Har planen klar allerede - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. aug. 2014
  • 22. okt. 2014

Har planen klar allerede

Elektrofag det klare førstevalget for Sverre og Ferdinand.

I dag ble 1.620 elever ønsket velkommen til et nytt skoleår på THVS. Etter en felles mottakelse i Arena bar det ut til de ulike avdelingene for blant annet inndeling i klasser. For Sverre Dreng Hop (1ELC) og Ferdinand Hem (1ELB) markerte den første skoledagen starten på yrkesveien guttene allerede har blinket seg ut.

- Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville gå yrkesveien og har lest en del om ulike valgmuligheter. På sikt er planen å ta en bachelor eller kanskje en master i datateknologi, forteller Sverre (t.v. på bilde over).

Skoledagen er over og han har funnet to tidligere klassekamerater fra Tjodalyng ungdomsskole for en prat ute i sola. Mens Tobias Mathiesen (1BAC) har valgt bygg- og anleggsfag, har Ferdinand Hem (1ELB) landet på elektrikerutdanning.  

- Jeg har gjort en del research og funnet ut at jeg kan tenke meg å jobbe som elektriker på flyplass. Lønnen er ikke så viktig, men jeg er opptatt av å finne en jobb jeg liker, sier Ferdinand.

Mange valgmuligheter

Etter en kort prat i solveggen kan guttene konkludere med at de tror de kommer til og trives ved THVS.

- Skolen er stor, men ikke uoversiktlig. I tillegg er klassene små og det er veldig bra, sier trekløveret.

Mens de tidligere Tjodalyng-elevene er trygge på veien videre, er Anna Eide Anundsen (1STD), Hedda Mortensen Standal (1STC) og Maria Pfeiffer Kristiansen (1STC) innstilt på å bruke noe mer tid.

Bilde fra første skoledag

- Vi har valgt studieforberedende for å holde alle dører åpne og ha mange valgmuligheter framover, forteller Anna, Hedda og Maria (bilde over) fra Mellomhagen ungdomsskole.

- Vær presise!

Jentene medgir at de har gruet seg litt til første skoledag, men syns likevel det skal bli godt å komme i gang med skolehverdagen igjen. Den følelsen kjenner Vg2-elev Inger Marie Hytten Kjær seg godt igjen i.

- Jeg husker godt at jeg syns det var veldig skummelt i fjor, men i sommer har jeg bare gledet meg til å komme tilbake på skolen igjen, sier Inger Marie.

Sammen med medelevene Markus Hansen og Kristoffer Jakobsen i 2KSB har hun følgende råd til årets Vg1-elever:

- Vær presise, hør på lærerne og jobb på!

Også for rektor Robert Rognli er glad for at skoleåret 2014/2015 nå er i gang.

- Dette er kanskje årets viktigste skoledag. Det er godt å få alle elevene i hus, og hyggelig å møte blide og forventningsfulle elever. Lykke til med nytt skoleår!

Bilde fra første skoledag