Hekta på matteoppgaver - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 15. mai. 2014
  • 26. jun. 2014

Hekta på matteoppgaver

Ingrid og Victoria suverene Kikora-mestere med over 2.000 oppgaver i april.

- Det høres jo helt «koko» ut å ha løst så mange oppgaver, men det var rett og slett avhengighetsskapende, sier Victoria Lysko og Ingrid Sortedal Hogstad i 1STE.

De to Vg1-elevene var i en helt egen klasse da elevene i 1P (praktisk matematikk) skulle konkurrere om å løse flest Kikora-oppgaver i tidsrommet 3. april til 1. mai.

- Meg bekjent er det ingen elever her på skolen som er i nærheten av å ha gjort så mange oppgaver i Kikora. Uansett er det en bragd å ha klart så mange oppgaver på disse få ukene, sier en imponert lærer Sylvelin Hege Sevilhaug.

Konkurransemennesker

For mens han som kapret tredjeplassen i konkurransen løste rundt 100 oppgaver, fulgte de to venninnene hverandre tett til over 2.000 matematikkoppgaver var løst. Til slutt var det Victoria som stakk av med seieren.

- Ingen av oss er egentlig ikke sånn kjempeglade i matematikk, men vi er skikkelig konkurransemennesker og hadde et sterkt ønske om å slå hverandre, sier jentene selv om konkurransen som nærmest ble en besettelse.

- Hva sa de andre i klassen om den voldsomme innsatsen?

- De trodde nok at vi var litt gale mens konkurransen pågikk, og kanskje tror de det fortsatt. Det er i så fall helt forståelig, sier Victoria.

- Jeg er ingen nerd altså, men jeg innrømmer at jeg ble revet med, legger hun til.

Fin repetisjon

Kikora er oppgaver som elevene gjør direkte på PC-en, og dekker de fleste av kompetansemålene i 1T, 1P og 1PY, i tillegg til matematikk for ungdomsskolen. Oppgavene er en fin hjelp til å få repetert stoffet for hele skoleåret. Det har også Victoria og Ingrid fått erfare.

- Jeg fikk noen åpenbaringer underveis, og følte at siste mattetentamen gikk greiere enn det pleier. Matematikk er ikke enkelt, men en må virkelig ville forstå og lære seg stoffet. Hvis ikke nytter det ikke, sier Ingrid.

- Når dere ser tilbake på de siste ukene, ville dere kastet dere ut i en liknende konkurranse en gang til?

- Det kan absolutt hende at det skjer igjen, kommer det kontant fra Ingrid.

- Jeg sier nei nå, men hvis det hadde blitt en ny konkurranse så vet jeg at jeg hadde vunnet enda en gang, avslutter Victoria med en ertende latter.

Konkurransen mellom de to venninnene er nok snart i gang igjen!