I morgen skal alt skinne! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 01. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

I morgen skal alt skinne!

Absolutt siste innspurt før kronprinsbesøket og Dignity Day.

- Akkurat nå er det er litt armer og bein og relativt høyt adrenalinnivå. Det er en god del sjekkpunkter jeg skal gjennom før jeg kan være helt trygg på at alt er på stell til i morgen, sier Brith Toril Flage.

De siste ukene har vært hektiske for skolens utpekte koordinator i forbindelse med Dignity Day. Til daglig er hun avdelingsleder for service og samferdsel, men akkurat nå handler det meste om å trekke i alle tråder som trengs både internt på skolen og ut mot fylkesmannen og Global Dignity for at alt skal klaffe. Under Flages vennlige, men bestemte kontroll overlates lite til tilfeldighetene.

- Dette er først og fremst et teamarbeid. Alle jobber ut fra et ønske om at alt skal ligge til rette for en fin og meningsfylt dag i morgen. Ved å sørge for alt at glir godt gjennom hele besøket, legger vi grunnlaget for elevarbeidet som skal foregå ute på basene.

Bilde av rigging i Kon-Tiki

Og dagen før dagen har virkelig blitt utnyttet maksimalt. Stoler skal bæres, grupperom klargjøres, seter merkes og bordkort skrives. I tillegg skal Kon-Tiki rigges for flerkameraproduksjon. Hele ni Vg3-elever fra medier og kommunikasjon (MK) er hyret inn for å stå for stillbilder, lyd og flerkameraproduksjon under kyndig veiledning fra lærer Kurt Høyessen.

- Det er viktig for oss å gi elevene en realistisk og virkelighetsnær opplæring. Dignity Day er tett opp til det, sier Høyessen.

Mens skolekoordinator Flage og hennes mange medhjelpere legger siste hånd på verket, forbereder 26 veiledere, 13 lærere, 145 elever på det Dignity Day skal handle om – nemlig verdighet.

- Etter mange uker med intens planlegging ser vi nå fram til at dagen endelig snart er her, at vi får møte kronprinsen og anledning til å jobbe med et så viktig tema, sier rektor Robert Rognli.

- Jeg er helt enig. Det har vært mye planlegging, men jeg er svært takknemlig for at jeg fikk muligheten til å lede arbeidet. Nå håper jeg vi kan senke skuldrene og få mest mulig ut av morgendagen, avslutter Brith Toril Flage.

Bilde av forberedelser til Dignity Day

Skolekoordinator Brith Toril Flage og rektor Robert Rognli gleder seg til besøket og håper på stort fokus på elevene og deres verdighetshistorier.

Bilde av rigging i Kon-Tiki

MK-elevene Kathrine Skaug og Emilie Rauan brukte tirsdagen til å rigge i stand for flerkameraproduksjon i Kon-Tiki.

Bil

Daglig leder Heidi Ødegård i kantina er vant til å smøre baguetter, og i morgen skal hele 70 stykk serveres sammen med frukt, kaffe og mineralvann under lunsjen for kronprinsen og hans følge.

Bilde av forberedelser til Dignity Day

Skolekoordinator Brith Toril Flage skriver like godt bordkortene til lunsjen selv. Etter ønske fra Slottet skal hele 13 elever få spise lunsj med kronprinsen etter at arrangementet i Kon-Tiki er avsluttet.