Imponerende prøveeksamen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 23. mai. 2014
  • 26. jun. 2014

Imponerende prøveeksamen

Musikkelevene delte eksamensrepertoaret med tilhørere i Larvik kirke.

Mens de fleste nok foretrekker å holde eksamensforberedelsene mer eller mindre for seg selv, inviterte Vg3-elevene like godt inn til lunsjkonsert i Larvik kirke som en del av forberedelsene til neste måneds store eksamen.

- Jeg syns det er veldig fint å gjøre det på denne måten. Det er viktig at vi ikke glemmer at vi skal framføre også under eksamen. Konserten gir oss en prøvesmak på hvordan det kommer til å bli, sier Karoline Turøy (bildet under).

Under gårsdagens konsert hadde hun valgt Janove Ottesens «Hjerteknuser». En sang hun har jobbet med store deler av året, og som også er en del av repertoaret på selve eksamensdagen. Totalt skal fem sanger framføres under den 20 minutter lange minikonserten for sensorer i Kon-Tiki. Også da velger mange av elevene å åpne dørene for tilhørere.

Bilde av Karoline Turøy

- Ofte kan det virke mindre skremmende dersom det er flere kjente fjes i salen under eksamen, forteller lærer Anne Lise Aamli.

Sammen med Gro Hundvin Eliassen og Joakim Anselmby fulgte hun nøye med fra tilhørerplass mens elevene loset resten av tilhørerne gjennom alt fra Alf Prøysen til Franz Schubert.

- Vi har kjørt en liknende konsert i forkant av eksamen tidligere, og tror det er godt for elevene å få framføre deler av programmet under press. Dette gir en fin mestringsfølelse, samtidig som vi får mulighet til å ta tak i eventuelle korrigeringer fram mot eksamen, sier Aamli.

- Kvalitet

Også Eivind Holhjem i Larvik kirke er godt fornøyd med kirkens samarbeid med skolen. Under gårsdagens konsert var benkeradene fylt godt opp med forventningsfulle tilhørere.

- Vi har hatt mange møter med elevene allerede, og vet at de leverer kvalitet. Disse konsertene er noe for alle aldersgrupper, sier Holhjem.

Allerede førstkommende mandag venter en ny konsert på pianistene Christine Gusland og Vegard Kaupang. Da er det beboerne på Villa Kveldsol som får mulighet til å nyte den vakre musikken. Også resten av musikkelevene går nå inn i aller siste innspurt etter tre år på THVS.

- Jeg syns vi har hatt en veldig variert skolehverdag og kommet oss litt bort fra den typiske «puggeskolen». Det liker jeg, avslutter Karoline Turøy.

4. og 5. mai blir det virkelig alvor for Karoline og medelevene på musikklinja – det er bare å ønske hele gjengen lykke til!

 

Se video fra konserten på ØP-nett  

Bilde av Kathrine Støvland

Kathrine Støvland sang Alf Prøysens "Vise for gærne jinter".

Bilde av Vegard Kaupang

Vegard Kaupang imponerte på piano med Preludium i Ciss-moll av Rachmaninov.

Bilde av Adrian Larsen Damsgaard

Adrian Larsen Damsgaard avsluttet gårsdagens konsert i Larvik kirke med Edvard Griegs "Med en vannlilje".