Imponerte Dronningen - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Carina L. Borge og Nikoline K. Bjørnerud
  • 09. des. 2014
  • 04. mar. 2015

Imponerte Dronningen

Elevene strålte under utdelingen av Dronning Sonjas skolepris.

– ­Den bredden dere har på studielinjene dere har, utmerker seg i forhold til tidligere vinnere, sa Hennes Majestet Dronning Sonja da hun forlot skolen etter tre svært innholdsrike timer.

Dagen startet med prisutdeling i Arena der elever fra musikk- og danselinja rørte det store publikummet med nydelig sang og dans.

Bilde fra skoleprisutdelingen

– Flere skoler i Norge har noe å lære av Thor Heyerdahl vgs. Jeg er imponert over skolens læringsmiljø og linjemangfold, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen under sin tale.

Også Dronning Sonja benyttet sjansen til å gratulere fra scenen:
 
– Dere har fått til noe jeg synes er nesten helt umulig med så mange elever. Å skape en enhet. Det er fint å se at en skole i Norge er så fremtidsrettet og full av kreativitet.

- Kreativ

Dronning Sonjas skolepris går årlig til en skole som utmerker seg ved å praktisere likeverd og inkludering og deles i år ut for niende gang.

– Thor Heyerdahl vgs. utmerker seg ved å være kreativ og utviklingsorientert, og praktiserer likeverd og inkludering på en fremragende måte, forteller juryleder professor Edvard Befring.

Fikk møte elevene

Etter endt prisutdeling i Arena var det elevene sin tur til å vise fram skolehverdagen i sine egne klasserom. Elever fra forskerlinja, kombinasjonsklassen, arbeids- og hverdagslivstrening og teknikk og industriell produksjon sørget for å gi dronningen et innblikk i både laboratorieforsøk, språktrening, kafédrift og verksteder. Besøket ble avsluttet med lunsj i kantina – tilberedt og servert av elever på restaurant- og matfag.

– Det er imponerende å se innsatsen elevene har lagt ned og hvordan de har vært med på å forme programmet med sine ulike bidrag. Dette har vært en minnerik dag, oppsummerer en stolt rektor Robert Rognli.

Bilde fra skoleprisutdelingen

Foto: Karl Filip Kronstad

Bilde fra skoleprisutdelingen

Foto: Karl Filip Kronstad

Bilde fra skoleprisutdelingen

Foto: Erik Skjøldt

Bilde fra skoleprisutdelingen

Foto: Karl Filip Kronstad

Øvrige foto: Rune Gangsø og Stian Huus

Se og les mer om utdelingen:

Østlands-Posten

NRK Østafjells

NRK Østafjells

TV Vestfold del 1

TV Vestfold del 2

kongehuset.no

UDIR-magasinet