Imponerte med skrekk-komedie - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 25. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Imponerte med skrekk-komedie

Nå sendes kortfilmen «Valmueveien 14B» inn til Medieprisen 2014.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt noe særlig på det, men vi fikk jo mye positiv respons etter framvisningen, sier Eskil Andersen.

Tirsdag inviterte Eskil og hans medelever i 2MKA/B på hamburger, brus og ikke minst kortfilmvisning i Kon-Tiki.

- Vi har jobbet med en videooppgave i fire uker og har lært masse om både kamerabruk og redigering. I tillegg til kortfilmen har vi laget filmtrailer, plakat og CD-cover, forteller Vegard Kilvær.

Etter at alle gruppene hadde vist sine filmer for Vg1-elevene på medier og kommunikasjon i salen, var ikke Vegard i tvil om hvilke filmer som skilte seg positivt ut:

- «Snut» og «Valmueveien 14B» er helt klart mine favoritter. De har klart å lage film uten å ta seg selv så seriøst og høytidelig. Det liker jeg, forteller Vegard.

Morsomt og skummelt

Medieprisen er en prisutdeling for alle medieelever i Vestfold. Torsdag 8. mai skal det konkurreres innenfor de fem hovedkategoriene foto, film, tekst, lyd og design på Bakkenteigen Kulturhus i Horten.

«Valmueveien 14B» handler om to personer som flytter inn i det som viser seg å være hjemsøkt hus. En ukjent person dukker stadig opp, og en natt ringer de politiet. Før de vet ord at det kommer han tilbake med kniv.

- Det er en åpen slutt så en ser ikke helt hvordan det ender. Vi har lagt opp til at seeren skal tenke litt selv, forteller Eskil, som sammen med Mikkel Størseth, Henrik Lysnes, Jørgen Rastad, Enya Gundersen, Sofie Sagen, Marte Hybbestad Andersen og Martin Lindhjem står bak skrekk-komedien.

- Vi ble ganske fort enige om at vi ville lage noe som både var morsomt og skummelt. Resultatet blir jo alltid litt annerledes enn det en ser for seg, men vi syns det ble bra til slutt.

Fokus på historien

- Hva er hemmeligheten bak en god kortfilm?

- Det viktigste er en god historie og teknisk god filming. Historien må fenge for å holde interessen oppe. Samtidig må det tekniske være på plass sånn at seeren kan fokusere på historien og ikke alt rundt, mener Vg2-eleven.

MK-lærer Øyvind Eriksen er fornøyd med elevenes prestasjoner.

- Det har vært en stor spennvidde i sluttresultatene, men jeg syns det er mye fin klipping og bildeutsnitt, sier Eriksen.

Så gjenstår det å se om kortfilmene fra THVS-elevene når helt opp under prisutdelingen i Horten 8. mai.