Inkluderende Aktivitet UB sikter mot NM - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 14. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Inkluderende Aktivitet UB sikter mot NM

Tok sammen med Care Package UB og Grab it UB hele seks priser under fylkesmessa for ungdomsbedrifter.

- Vi hadde selvfølgelig håpet å kvalifisere oss direkte for NM, men samtidig er vi veldig fornøyd med jobben hele gruppa gjorde på messa i Mjøndalen, forteller leder Nikolai Bjerkenes i 2SSA.

Sammen med resten av Inkluderende Aktivitet UB stakk Bjerkenes avgårde med førsteplass i kategorien Beste sosiale entreprenørskap og Beste reklamefilm. I tillegg fikk ungdomsbedriften andreplass i Beste yrkesfaglige bedrift.

- Det kreves mye forberedelser før en slik konkurranse, og det har blitt mye øving på presentasjoner og rapportskriving til hver av de ni kategoriene vi deltok i, forteller Bjerkenes.

- Vi må selvfølgelig skryte veldig av Jens Valberg og Eskil Andersen på medier og kommunikasjon som laget reklamefilmen for oss. Vi har fått masse tilbakemeldinger på at den ser veldig profesjonell ut og vi føler at den ble akkurat slik vi hadde håpet på, legger lederen til.

Tøff konkurranse

Hele 166 ungdomsbedrifter fra Vestfold, Buskerud og Telemark deltok på onsdagens fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Mjøndalen. Men på tross av den tøffe konkurransen var det flere UB-er fra THVS som gjorde seg bemerket. Mens Care Package UB tok andreplass i kategorien Beste kundeopplevelse på nett og tredjeplass i Beste utstilling, endte Grab it UB på en andreplass i kategorien Mest innovative produkt.

- Det var hard konkurranse og selv om vi følte at vi gjorde det bra, ble vi dessverre ikke blant de UB-ene som kvalifiserte seg direkte til finalen. Nå blir det noen spennende dager mens vi venter på svar om vi er med videre, sier Bjerkenes.

Inkluderende Aktivitet UB består i tillegg til Bjerkenes av Synne Mürer, Nicolay Krøgli, Edmund-André Hellerdal Waagan, Emma Larsen og Marcus Nalum i 2SSA og tilbyr aktivitetsklubb for elevene på Frøy og på Arbeids- og hverdagslivstrening (AHT) ved THVS. Hittil har elevene arrangert juleverksted, spillkveld og diskotek til stor glede for deltakerne.

- Vi har som mål å gi disse elevene et godt fritidstilbud. Det hadde vært ekstra gøy hvis vi hadde kommet til NM og fått vist flere hva vi driver med. Kanskje kunne vi bidratt til at flere starter liknende bedrifter, sier Synne Mürer.

- Gode ambassadører

Fredag feiret hele klassen prestasjonen i Mjøndalen med velfortjent kake i kantina.

- Vi syns det er veldig stas at elevene framstår som så gode ambassadører for skolen vår og i tillegg kommer hjem med priser. Det er klart det må feires sammen med både lærere og resten av klassen, sier avdelingsleder Brith Toril Flage på Service og samferdsel.

NM for ungdomsbedrifter arrangeres på Lillestrøm 29. og 30. mars. Det skal konkurreres i 17 kategorier og vinneren av Beste ungdomsbedrift 2014 representerer Norge på EM for Ungdomsbedrifter i Estland i juli.