Kreativt samarbeidsprosjekt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. des. 2014
  • 04. mar. 2015

Kreativt samarbeidsprosjekt

Verkstedgruppa på AHT står bak det tradisjonsrike sykkeljuletreet.

- Det har ikke vært så veldig vanskelig, men det har vært mye jobb for å få alt helt perfekt. Veldig mye jobb, forteller Tonje Geitzler Tallakstad.

Siden høstferien har Tonje jobbet tett sammen med resten av verkstedgruppa, Hermann Elstad Hansen og Yusuf Ahmed Ali, for å sette årets idé til utforming av juletre ut i livet. Onsdag ble resultatet avdekket foran resten av avdelingen på AHT-verkstedet.

- Vi har kappet metall, sveiset sammen og forsøkt å male helt perfekt. Vi har prøvd og feilet en del underveis, men jeg syns egentlig at det har gått ganske greit, sier Tonje.

Tråsykkeltema

Det har de siste årene blitt en tradisjon at AHT-elevene på verkstedgruppa lager en kreativ variant av juletreet. Tema er det samme hvert år - tråsykkel.

- Vi har brukt deler fra gamle sykler og bygd oss oppover. Vi har sveiset kroker for julepynt og har laget stjernen i toppen selv. Det ble bra til slutt, sier Yusuf Ahmed, og tar både maling og pynt til nærmere ettersyn.

Han er ikke alene om å være imponert over resultatet. Lærer Ronny Holmen roser elevene ikke bare for det ferdige sluttproduktet, men vel så mye for godt samarbeid og felles problemløsning.

- Vi startet med en grunnidé, men vet av erfaring at det alltid er noe som blir vanskeligere enn vi hadde tenkt på forhånd. Men elevene tok alle utfordringer på strak arm og løste problemene etter hvert som de dukket opp, forteller Holmen og legger til:

- Denne formen for problemløsning, hvor elevene sammen finner ut av ting, gir en følelse av et arbeidsfellesskap. Det er en lærerik og morsom måte å jobbe på.

Avdukingen ble som seg hør og bør avsluttet med felles gang rundt juletreet. På tross av et litt for løst kjede, kunne verkstedgruppa fornøyd konstatere at treet sto like stødig etter siste strofe.   

Bilde av juletre på AHT