Kreftforeningen: -Ydmyke og takknemlige - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 04. jun. 2014
  • 26. jun. 2014

Kreftforeningen: -Ydmyke og takknemlige

Russen delte revyoverskuddet med Kreftforeningen og Prosjekt Peru.

Regnskapet er årets revysuksess «Vill i tRUS(S)EN» er gjort opp. Ikke bare trakk forestillingen fulle hus og fikk en velfortjent femmer fra Østlands-Postens anmelder - den gikk også med et svært imponerende overskudd. Onsdag delte to generøse revysjefer ut hele 70.000 kroner til Kreftforeningen og Prosjekt Peru.

- Det er veldig stort for oss som to 18-åringer å stå her og overrekke så mye penger på vegne av alle i revyen. Vi syns det er veldig hyggelig å vise at vi ikke bare kan levere grove sketsjer på russerevyen, men at vi også er medmennesker som ønsker å gjøre noe for andre, sier Anna Sørensen og Mathilde Hoff.

Støtter kreftforskning

Så sent som i mars i år samlet Larvik-russen inn 221.191 kroner til Krafttak mot kreft. Da russerevyen begynte å gå mot overskudd var hele revygjengen enige om at de ønsket å bidra ytterligere til den viktige kreftforskningen.

- Russen har allerede gjort en formidabel innsats med innsamlingsaksjonen tidligere i år. At Kreftforeningen nå får 40.000 kroner til, viser et fantastisk engasjement. Vi er både ydmyke og veldig takknemlige, sier Tone Barth Henriksen, rådgiver for inntekt og aksjoner i Kreftforeningens distrikt Østlandet.

- Tar samfunnsansvar

Krafttak mot kreft 2014 samler inn penger til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling, og det er også til dette formålet russen ønsker at revyoverskuddet skal brukes.

- Beløpet er helt fantastisk og gaven viser at russen er mye mer enn det vi ser i mai måned. De tar virkelig et stort stykke samfunnsansvar, sier Henriksen.

Hun får støtte av en minst like takknemlig Dag Petter Svendsen i Prosjekt Peru. Når han om kort tid setter kursen mot barnehjemmet i Monsefú, er det med hele 30.000 kroner i bagasjen. Beløpet kommer i tillegg til 786.000 kroner som THVS-elevene samlet inn sammen med Re og Holmestrand videregående skoler i oktober.

- Dette var en storslagen overraskelse! Ikke bare pengene, men at elevene tenker på oss. Det er både viktig, vakkert og rørende, sier grunnleggeren av barnehjemmet som i dag huser 30 tidligere gatebarn og foreldreløse i Monsefú.