Lærerikt møte med franske elever - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 26. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Lærerikt møte med franske elever

Ingenting å si på konkurranseinstinkt og samarbeid da elevene ble kastet ut i felles quiz.

Det summet intenst i en salig blanding av fransk, norsk og engelsk da elevene fra utvekslingsskolen i Toulouse møtte Vg1-elever fra fransk- og reiselivsklassene på THVS. Det ble to inspirerende økter fylt med presentasjoner av egne hjembyer, musikalske innslag og ikke minst felles quiz om norske og franske tradisjoner.

- Vi sliter litt med de norske tradisjonene. Spørsmålene er vanskelige, sier Silje Knive Walin i 1MDA med et lite smil.

Og det var ikke bare quizen som bød på utfordringer i møte med de franske utvekslingselevene. Den språklige barrieren gjorde at alle måtte legge godviljen litt ekstra til.

- Det er ikke så lett å forstå hverandre, men samtidig er det bra at vi blir presset til å snakke fransk. Jeg syns det er gøy å lære mer om hvordan de har det, forteller Walin, som får støtte av franske Florian Iaghé.

- Quiz er interessant og vi får lære en god del om Norge, sier Iaghé.

Besøkte lokale bedrifter

Utvekslingen med den franske skolen Raymond Naves har etter hvert blitt en tradisjon. Under oppholdet i Larvik er de 19 elevene innlosjert hos egne vertskapsfamilier hos Vg2-elevene på THVS.

- De fleste av de italienske elevene studerer management, business og HR, og er veldig interessert i norsk næringsliv. Tirsdag besøkte de blant annet Umicore Norway AS og Lundhs AS, mens resten av onsdagen skal brukes til å bli bedre kjent i Larvik by, forteller lærer Helle Stokke.  

Viktig med språk

Neste skoleår er det Silje Knive Walin og de andre nåværende Vg1-elevene på fransk og reiseliv sin tur til å dra til Toulouse. Dagens møte var en fin smakebit.

- Det blir både gøy og skummelt, sier Helene Glemming i 1IDB og Marense Thomassen i 1STA.

- Hva er det som blir skummelt?

- Språket! Vi forstår noe, men de snakker veldig fort, sier jentene, som er glade for at de har tid til å bli langt tryggere på det franske språket før de setter kursen mot Toulouse.

- Vi kommer jo til å lære mer framover. Og selv om vi syns det er vanskelig, er det jo veldig kjekt å kunne flere språk, slår jentene fast, før de kaster seg inn i en siste gjennomgang av quizen.

Bilde fra franskbesøk i Kon-Tiki

Helene Glemming i 1IDB (lengst t.v.) og Marense Thomassen i 1STA gleder seg til å besøke Toulouse neste skoleår. Men først skal fransken finpusses skikkelig.