Målbandt med sang og gitarspill - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Foto: Randi Heimstad
  • 11. des. 2014
  • 04. mar. 2015

Målbandt med sang og gitarspill

Stor suksess med Livsglede for Eldre på Tårngården eldresenter.

Vg1-elevene på helse- og oppvekstfag (HO) har denne høsten videreført livsgledeprosjektet fra Yttersølia sykehjem til Tårngården eldresenter med stort hell.

- Brukere og beboere av senteret er veldig glad for at «De gule englene» har kommet til dem. De setter pris på muligheten til å være sammen og få prøve seg på aktiviteter som både er morsomme og godt for helsa, forteller livsgledekoordinator Randi Heimstad.

Prøysentema

Tidligere i høst arrangerte elevene hyggekveld for brukerne av senteret med tema Alf Prøysen – i anledning 100 årsmarkeringen for Prøysens fødsel. Blant dem som bidro til stor begeistring var AHT-elev Daniel Engelstad som målbandt sitt publikum med nydelig sang og gitarspill.

- Daniel fikk stor applaus for sine fremføringer av Art Garfunkels «Bright Eyes», «Eg ser» av Bjørn Eidsvåg og Alf Prøysens «Blåbærturen». I tillegg til sangen ble kvelden fylt med Prøysen-fortellinger, dart, bowling, lodd og selvfølgelig kaffe og hjemmelaget kake, sier Heimstad, og benytter sjansen til å skryte av mange gode hjelpere.

Bilde av Livsglede for eldre

I hele høst har nemlig de tre AHT-elevene Rebecka Øyen (bildet under), Eirik Johansen og Janice-Elis Trondsen vært engasjert i Livsglede for Eldre.

- De gjør en kjempejobb med å vaske de gule t-skjortene for oss! Det er ikke få t-skjorter de har vasket, strøket og brettet i løpet av de tre årene vi har holdt på med prosjektet. Vi på HO er veldig glade for samarbeidet vi har fått til med AHT, og må bare si tusen takk for innsatsen.

Livsgledeaktivitetene fortsetter på Tårngården eldresenter i 2015. På programmet står allerede sverigetur i april der også hjemmeboende og brukere av Nanset eldresenter inviteres til å bli med.

Bilde av Rebecka Øyen