Med FIFA og SingStar hele kvelden - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 28. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Med SingStar og FIFA hele kvelden

AHT-elevene storkoste seg på spillkveld i regi av Inkluderende Aktivitet UB.

Det hviner i bildekk mens Kristian Mikkelsen manøvrerer bilen rundt skarpe svinger og uforutsette hinder i Gran Turismo. Samtidig varmes det opp til duell i SingStar mens Twister-matta er på vei ut på gulvet.

Klokka har så vidt passert seks torsdag ettermiddag, men inne på AHT-avdelingen i 1. etasje på THVS er aktivitetene allerede i full gang. Her er det ingen tid å miste.

- Vi har hatt krig en gang allerede, og da vant jeg, forteller Andrea Eriksen Eskedal fornøyd, mens hun betrakter den stadig voksende kortbunken foran seg.  

Hun har for lengst funnet sin plass rundt spillbordet sammen med Henriette Hansen, og er midt i en runde av kortspillet Krig. Ved siden av jentene ligger et stigespill, men det må pent vente. Iallfall inntil videre.

- Det er første gangen jeg er her i dag, men jeg tror det blir gøy, sier Andrea.

Norske klassikere

Mens de ivrige kortspillerne kaster seg inn i en ny krig der høyeste kort vinner, stiger stemningen i naborommet for hvert minutt som går. Døra, som i starten ble bestemt lukket igjen for å unngå uønskede tilhørere, står nå på gløtt.

- Det er lov til å komme inn altså, smiler Shanna Tegle.

Bak den åpne døra har Peder Magnus Kleven Ovesen gitt seg i kast med Marvin Gayes «Ain’t No Mountain High Enough». SingStar-poengene strømmer inn på skjermen ettersom Peder Magnus treffer på den ene tonen etter den andre. I bakgrunnen gjør Shanna (bilde under) seg klar til sin opptreden.

Bilde av Shanna Tegle

- Jeg skal ikke synge på engelsk altså, forsikrer hun, og fisker målbevisst fram et cover med kjente norske artister.

- Det blir Jahn Teigen og «Min første kjærlighet». Den liker jeg veldig godt, selv om det egentlig er DDE som er den aller største favoritten min.  

- Hva skal du gjøre for noe mer i løpet av spillkvelden, da?

- FIFA og SingStar. Kun det. Hele kvelden, fastslår Shanna, før hun retter oppmerksomheten fullt og helt mot Teigens klassiker fra 1994.

Gir mye av seg selv

Totalt møtte i overkant av ti AHT-elever fra THVS opp på spillkvelden i regi av elevbedriften Inkluderende Aktivitet UB (IA).

- Vi kunne gjerne vært flere, men på en annen side er det greit at vi ikke er altfor mange nå i starten. Dette er uansett god trening for oss, sier daglig leder Nikolai Bjerkenes i 2SSA.

Bilde fra spillkveld

Og ut ifra stemningen blant samtlige syngende og spillende elever sist torsdag, kommer sannsynligvis antallet gjester bare til å øke framover. Det tar i så fall gjengen i IA imot med åpne armer.

- Dette er bare kjempemorsomt og vi koser oss masse. Elevene som er her gir så mye av seg selv, og det er klart det er en ekstra motivasjon med så mange gode tilbakemeldinger, sier Synne Mürer i 2SSA.

Hvorfor valgte dere akkurat dette da dere skulle starte elevbedrift?

Inkluderende Aktivitet gir oss en helt annen opplevelse enn om vi skulle solgt et produkt. Nå får vi anledning til å glede noen som vi syns fortjener det. Vi ble raskt enige om at det var dette vi ønsket å gjøre, og ingen av oss har angret et sekund, sier Synne.

Vg2-eleven er ikke i tvil om at både juleverkstedet og spillkvelden har gitt dem verdifull lærdom.

Vi lærer masse hele tiden. Vi lærer om hvordan andre mennesker er, og vi lærer om service og kommunikasjon. Nå gleder vi oss allerede til neste arrangement om to uker, avslutter Synne Mürer.

Bilde fra spillkveld

Henriette Hansen (t.v.) og Andrea Eriksen Eskedal kastet seg raskt over kortstokken. Konkurranseinstinktet var det absolutt ingenting å utsette på.

Bilde fra spillkveld

Bilde fra spillkveld