Mektig førpremiere i kjærlighetens tegn - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Mats Grimsæth og Axel Nicolai Wilson
  • 06. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Mektig førpremiere i kjærlighetens tegn

Musikk- og danseelevene fikk velfortjent trampeklapp fra en fullsatt storsal i Bølgen.

- Det er veldig deilig å være gjennom en gang. Vi hadde litt trøbbel i går, men i dag føler vi at det gikk greit, oppsummerer Sandra Holst, Karoline Lester Turøy i 3MDA og Amanda Hellesøe Rusti i 1MDA.

Hardtslående trommevirvler har stilnet, kostymene er lagt til side og stolsetene er tomme. Torsdagens førpremiere av Creatures of the Night er overstått, og 90 elever har blitt takket med stående applaus fra en fullsatt sal. Nå kan skuldrene senkes og en pizzabit eller to inntas før fokuset igjen rettes mot koreografi, solonummer og kostymeskift. Kveldens premiere er ikke langt unna.

Bilde fra Creatures of the Night

- I kveld er målet mitt å få på meg kostymet mitt. Det klarte jeg ikke helt på førpremieren, sier Karoline med en liten latter.

Sammensveiset gjeng

Litt skifttrøbbel bak scenen til tross – for publikum i salen ble dagens forestilling en mektig reise i vampyrenes og kjærlighetens verden. Helt fra den kraftfulle innledningen med Kristin Sønnesyn Bergs «Supermassive Black Hole», gjennom stemningsfulle og mer dramatiske kjærlighetsscener til felles avslutning med «Forever Young», lot ungdomsskoleelevene i salen tydelig imponere.

- Dette ble en forestilling med masse energi og flotte prestasjoner. Jeg er veldig imponert over både elever og lærere, sier avdelingsleder Gro Einarsen på musikk og dans.

Bilde fra Creatures of the Night

Creatures of the Night er en klassisk kjærlighetshistorie der bondegutten Edvard forelsker seg i langt mer velstående Constanse. Forestillingen spenner bredt fra rock til klassiske korsang og ulike dansesjangre. I bakgrunnen binder det mektige orkesteret det hele sammen med imponerende prestasjoner.

- Det merkes godt at vi er mange – spesielt bak scenen. Men det at vi jobber så tett sammen gjør oss veldig sammensveiset og bidrar til at vi virkelig får god kontakt med hverandre på tvers av klassene, forteller Sandra, Karoline og Amanda.

Fremdeles ledige billetter

Jentene legger ikke skjul på at det er hektisk med fire forestillinger på to dager, men gleden over å vise fram det de har jobbet med siden i høst overskygger både nervøsitet og lette kaostendenser bak scenen.

- Alle er i så godt humør og vi girer hverandre opp. Forestillingene er jo årets høydepunkt og slitne kan vi eventuelt være når vi kommer hjem.

- Nå gleder vi oss bare enda mer til selve premieren. I kveld kommer publikum som har betalt for å se forestillingen – da må vi prøve å heve standarden enda et hakk, sier musikk- og danseelevene.

Kveldens forestilling i kveld er helt utsolgt, men fredag er det fremdeles mulighet til å sikre seg billetter til forestillingene klokka 18.00 og 20.00.

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: matsgrimseth.com

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: matsgrimseth.com

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: matsgrimseth.com

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: matsgrimseth.com

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: Axel Nicolai Wilson

Bilde fra Creatures of the Night

Foto: Axel Nicolai Wilson