Mer enn vanlige servitører - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. sep. 2014
  • 22. okt. 2014

- Mer enn vanlige servitører

Larvik kommune fortsetter elevsamarbeidet med THVS foran høstens Seniorball.

Tirsdag skrev Østlands-Posten om Den kulturelle spaserstokken som gjennom statlige midler blant annet skal bidra til at eldre får et tilpasset kulturtilbud. Allerede 18. september inviterer Larvik kommune til Seniorball der helsefagarbeiderelevene på THVS også i år er tiltenkt en viktig rolle. I går begynte forberedelsene til høstens arrangement på Sliperiet.

- Ballet ble så vellykket i fjor at vi mer enn gjerne ville fortsette elevsamarbeidet. Opprinnelig var de hentet inn for å bistå med servering av en treretters middag, men de var noe langt mer enn vanlige servitører. Vi så fort hva disse elevene utdanner seg til, sier Gitte Leming fra kultur og oppveksti Larvik kommune.

- Elevene satt virkelig en ekstra spiss på arrangementet, legger hun til.

Være seg selv

I 2HEA og 2HEB er forventningene til torsdagens ball store.

- Vi gleder oss skikkelig – særlig til å danse, forteller Stine Sydow, Blanca Camilla Hessevik, Naima Muhamed og Julie Kristiansen Ringdal.

- Hvordan skal dere forberede dere?

- Vi tenker at det ikke er så mye å forberede. Vi skal servere, danse og delta på festen etterpå, men det meste handler jo om å være sammen med de eldre og å være seg selv, sier Vg2-elevene.

Viktig aktivisering

HO-lærer Randi Heimstad er svært glad for samarbeidet med Larvik kommunen og utbyttet elevene sitter igjen med.

- Her møter de hele spekteret av eldre. Selv om dette er elever som skal jobbe innenfor pleie, er aktivitet og kommunikasjon også en viktig del av hverdagen. De har veldig godt av å se gleden de eldre har av både denne typen arrangement og annen form for aktivisering, sier Heimstad.

Etter en litt treg start har billettsalget nå tatt seg opp og Roy Johansen fra helse og omsorg i Larvik kommune regner med at de aller fleste plassene er fylt opp innen utgangen av inneværende uke.

-Vi kan ta i mot 110 gjester til middag, og alle brukere av omsorgstjenesten i kommunen er velkomne. I fjor sa ordfører Rune Høiseth fra scenen at Seniorballet måtte bli en tradisjon. Det ga oss en bekreftelse på hvor viktig et slikt arrangement er. Jeg er sikker på at den gode blandingen av aldersgrupper er en helt avgjørende suksessfaktor, sier Johansen.

I tillegg til helsefagarbeiderelevene ved THVS er også halvprofesjonelle dansere hentet inn for å sørge for ekstra liv på dansegulvet.  Dermed er det bare å finne fram danseskoene for både elever og eldre. Torsdag spiller Larvik Storband opp til dans.