Nå begynner det å bli gøy! - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 19. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

- Nå begynner det å bli gøy!

Bruker vinterferien til å øve på årets russerevy.

Mens medelevene bruker vinterferien til OL-titting og avslappende dager uten vekkerklokke, sørger revysjefene Anna Sørensen og Mathilde Hoff i 3MKA/B for å holde fremdrift i øvingene fram mot premieren 3. april – selv i ferien.

- Vi var helt nødt til å bruke vinterferien – det har vi sagt fra dag én. De som forsover seg denne uka, drar vi ut og henter, sier Sørensen med et smil.

De to sjefene legger ikke skjul på at det å lage russerevy er tidkrevende arbeid. Samtidig trøster de seg med at den kjedeligste delen snart er over.

- Vi lager alt selv og det tar mye tid å skrive sketsjer. Det er ikke alle som syns det er like gøy, men nå begynner snart den morsomme delen når alle lappene skal sys sammen. Det skal bli et veldig fint lappeteppe til slutt.

Lokale poenger

Årets russerevy har premiere torsdag 3. april og spilles til og med mandag 7. april. Navnet er ikke helt klart ennå, men Sørensen og Hoff letter litt på sløret når det gjelder selve innholdet:

- Vi lokker med nakenhet og mye sang. I tillegg blir revyen lokal og veldig relatert til ungdom, forteller avgangselevene.

- Vi har prøvd å være litt utradisjonelle og gjøre ting litt annerledes. Så gjenstår det jo å se om vi har fått det til, legger de til.

Selv om revygruppa har valgt å ta veldig mye ansvar selv, har elevene knyttet til seg Hilde Glenne som regissør. Onsdag og torsdag denne uka er hun på skolen for å hjelpe til med tekster og regi. Hun er imponert over det hun har sett så langt.

Struktur

- Elevene er flinke til å synge og har mange gode tekster. Det er et veldig bra utgangspunkt. Nå må vi bare jobbe sammen for å få litt mer struktur, forteller Hilde Glenne.

Etter vinterferien legges det opp til to øvinger i uka, og de to revysjefene både håper og tror at innsatsviljen vil være på topp.

- Vi var nok litt for slepphendte i starten når folk ikke dukket opp, men nå har vi strammet inn og får tilbakemeldinger på at fremover skal revyen prioriteres, avslutter Anna Sørensen og Mathilde Hoff.   

Bilde av revysjefene Anna Sørensen og Mathilde Hoff

- Kon-Tiki har vært fylt med både latter og litt hevede stemmer denne uka. Veien har vært lang, men vi er på vei til å bli en idyllisk familie, forteller revysjefene Anna Sørensen (t.v.) og Mathilde Hoff. Torsdag 3. april har årets russerevy premiere.