Ny kule hver dag - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 11. des. 2014
  • 04. mar. 2015

Ny kule hver dag

Eirik og resten av hverdagslivselevene starter skoledagen med julesanger, adventslys og ny kule på juletreet.

Belysningen er dempet, i vinduet stråler julestjerna og rundt bordet sitter en forventningsfull gjeng og venter på at lærer Hilde Økstad skal spille i gang morgenens høydepunkt - julestunden.

- Det har blitt en tradisjon hos oss å starte dagene i desember med å samle alle elevene til en julestund i klasserommet, forteller Økstad.

Og elevene selv vet godt hva som venter. Eirik har allerede fått på seg nisselua og skal dermed snart i gang med å åpne dagens luke i julekalenderen, tenne adventslysene, velge julesang og henge kule på juletreet.

Bilde av julestund på AHT

- Sangen blir «O jul med din glede», fastslår dagens nisse, som også får med seg «På loven sitter nissen» før julestunden går mot slutten etter både juleregle og historien om Nisse-Nils.

- Det blir en rolig og fin start på dagen og julestunden er noe elevene gleder seg til. Alle får være nisse en gang i løpet av desember og bestemme hvilken julesang vi skal synge den dagen, sier Økstad.

Øver inn skolesang

Men det er langt fra bare julesanger som opptar elevene på hverdagslivstrening. Denne høsten har klassen blitt utfordret på å oversette en engelsk skolesang til norsk og øvingene er i full gang.

- Vi fikk fremført denne sangen under et skolebesøk på et engelsk college. Nå øver vi på en norsk versjon med våre egne tegn. Når vi blir enda litt flinkere håper vi at vi kan spille inn sangen på medier og kommunikasjon og sende den til England, avslutter Hilde Økstad.

Bilde fra julestund på AHT

Juleregla er en av favorittene som er fast innslag under hverdagslivselevenes daglige julestund.

Bilde fra øving på skolesang

- Når vi har øvd litt mer skal skolesangen spilles inn på MK og sendes til England slik at de kan se hvor flinke vi har blitt, forteller lærer Hilde Økstad (på piano).