Ny vri på årlig kirkekonsert - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 06. nov. 2014
  • 04. mar. 2015

Ny vri på årlig kirkekonsert

Musikklinja på THVS blander nytt og tradisjonsrikt i Larvik kirke på onsdag.

- For første gang presenterer vi et helt verk, ikke bare enkelte stykker. Det har vært krevende, men vi har en god følelse før generalprøven, forteller Kine Ternsten Bye og Tomine Engebretsen i 3MDA.

Onsdag 12. november klokken 18.00 inviterer hele musikklinja, med god hjelp fra danseelevene på Vg1, til sin årlige barokk-konsert i Larvik kirke. På programmet står Antonio Vivaldis «Gloria».

- Selv om dette er nytt for oss, har vi tro på at det skal gå bra. Vi har til og med gjort plass til noen ekstranummer. Det var noen tidligere tradisjoner som vi følte at vi bare måtte opprettholde, forteller Tomine.

For Vg3-elevene begynner å få rikelig med konserterfaring. Etter selv å kunne nyte godt av inntektene fra fjorårets kirkekonsert, håper jentene å bidra til at også neste skoleårs avgangselever får muligheten til å dra på skolebesøk og se nærmere på videre utdanningsmuligheter.

I tillegg til å gi et kjærkomment bidrag til skoleturkassa, sørger den tradisjonsrike konserten også for verdifull arrangementserfaring.

- Her er det på ingen måte bare å møte opp for å synge. Konserten er en del av faget instruksjon og ledelse, og vi er selv ansvarlige for alt fra rigging og økonomi til markedsføring. Den totale innsatsen legger grunnlaget for vurderingen vi får i etterkant, forteller Kine og Tomine.

Nå håper jentene at publikum vil strømme til Larvik kirke for en konsertopplevelse fylt med både kornummer, solonummer og instrumentalmusikk.

- Dette er uansett en kjempefin erfaring for oss. Alt må være planlagt ned til minste detalj og alt må klaffe, men det skal vi få til! avslutter Kine Ternsten Bye og Tomine Engebretsen.

 

Se video og les hva Østlands-Posten skriver etter generalprøven

 

Bilde av plakat for barokk-konsert