Ønsker velkommen til Åpen Skole - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 23. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Ønsker velkommen til Åpen Skole

Heyerdahlguiden UB står for gratis omvisning når THVS åpner dørene 29. januar.

- Det gjenstår fremdeles litt pugging av manus og finjusteringer, men vi nærmer oss nå, sier Alexandra Øydvin, Jonas Myhre og Lars Klaastad Kristiansen i 2RLA.

I høst debuterte Vg2-elevene i ungdomsbedriften Heyerdahguiden UB i vertskapsrollen under Begeistringskonferansen. Onsdag står den store guiding-debuten for tur.

- Vi gleder oss til å vise fram skolen vår. Den er jo den fineste i landet, sier elevene, som legger opp til å ta med seg grupper på 15-20 besøkende av gangen.

- Vi har kjørt en testrunde på noen av elevene på Helse- og oppvekstfag. Det gikk helt greit, men det blir nok enda mer motiverende når vi skal ha med oss folk utenfra som ikke kjenner skolen så godt fra før, sier elevene.

Mye å vise fram

Bilverkstedet, Kloden, bysten av Thor Heyerdahl og Arena er blant severdighetene som står på programmet i løpet av den halvtimes lange omvisningen førstkommende onsdag.

- Omvisningene starter klokka 16.15, 17.15 og 18.15. Det vil også bli mulighet for å få informasjon på arabisk dersom noen ønsker det, forteller Jonas Myhre.

For første gang siden skolen sto ferdig i 2009, åpner THVS dørene for både næringsliv, elever, foresatte og andre som er nysgjerrige på hva som foregår i skolehverdagen.

- I tråd med vår visjon ønsker vi å være både åpne og utadvendte.  Derfor gleder vi oss til å åpne skolen for omgivelsene, sier personal- og organisasjonssjef Toril Lislien.

- Med Åpen Skole håper vi å kunne gi verdifull informasjon spesielt til elever og foresatte i forbindelse med Rett kursvalg for niende- og tiendeklassinger. I tillegg skal vi gjøre det vi kan for å legge til rette for økt samhandling med næringslivet og resten av omgivelsene. Kort sagt; alle er velkomne uansett grunn, legger Lislien til.

Aktivitet på alle avdelinger

I løpet av tre ettermiddagstimer fra klokka 16.00 til 19.00 kan alle som ønsker det benytte muligheten til å bli bedre kjent med skolens ti utdanningsprogram. På samtlige avdelinger er det aktivitet med elever og lærere samt rikelig med anledning til å ta en prat om det du er nysgjerrig på.

- Både lærere og elever har lagt ned en fantastisk jobb med å gjøre avdelingene i stand til å ta imot besøkende onsdag ettermiddag. I tillegg er kantina, restauranten og kaffebaren åpen for dem som ønsker seg en liten matbit eller en kaffekopp, forteller Lislien.

Avslutningen på Åpen Skole er det den ferske Fram-treneren Petter Belsvik som står for. Fra klokka 19.00 møter han opp i skolens auditorium Kon-Tiki og forteller om hvordan han tenker seg et samarbeid med THVS og hvordan gjøre hverandre gode.

Invitasjonen til Åpen Skole er laget av MK-elevene Silje Solberg og Hanna Hansen.