Ønsker velkommen til nye festmåltider - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Ønsker velkommen til nye festmåltider

Torsdag 16. januar åpner Tigris dørene igjen etter juleferien.

Vg2-elevene hopper rett ut i en fristende treretters meny bestående av blant annet fransk løksuppe, flyndrefilet og panna cotta.

- Vi kommer til å prøve oss på trerettersmenyer dette halvåret. I tillegg blir maten mer avansert og servicen skal bli bedre. Vi skal prøve så godt vi kan å gjøre hele restauranten enda litt bedre, forteller Ola Brabo Tørseth, Tom André Bruun og Per André Nesset i 2KSA.

Trekløveret kan se tilbake på en svært lærerik høst som, på tross av et hektisk program, har forløpt mer eller mindre smertefritt både på kjøkkenet og i restauranten.

- Vi klarte å svi surkålen under den siste middagen før jul, men gjestene tok det med et smil og spiste rødkål i stedet, minnes Ola.

- Så da lærte vi iallfall at det er greit å dra kjelen helt bort fra plata når en går for å ta seg en matbit selv, legger guttene til med en tørr latter.

Stolte

De store klagene har dermed uteblitt. I stedet har beskrivelsen «byens beste restaurant» blitt nevnt av fornøyde gjester. Det varmer.

- Jeg føler meg så stolt når jeg kan gå tilbake til kjøkkenet og fortelle at alt er bra etter å ha servert maten, forteller Ola, som selv merker at mye har skjedd siden skolestart i august.

Vi har lært mye på kort tid – om serveringsmetoder, kutteteknikker og service. Vi hadde aldri lært så mye hvis vi bare skulle lest teori. Det er helt supert med all praksisen.

- Husker dere aller første bordsetning i høst?

- Ja! Det var spennende og nervøst. Alle var usikre, men vi klarte oss greit med god hjelp fra Bjørgulv og Michelle, og alle fikk iallfall varm mat, minnes Ola.

Til Italia

Guttene er fulle av ros når de snakker om lærer Bjørgulv Grimstvedt og elevassistent Michelle Wülfken.

- De hjelper oss samtidig som de stoler på oss og lar oss få være med å bestemme selv. Og selv om jenter, altså Michelle, ofte mener mye om hvilke duker og servietter som passer best sammen, så får vi stort sett stå for tema og dekorasjoner i restauranten selv, sier trekløveret lattermildt.

Nå venter fem ulike menyer i uke 3, 4, 7, 9 og 10, før trekløveret i 2KSA setter kursen mot Italia sammen med ni medelever. I to uker skal de jobbe på en italiensk restaurant.

- Det blir kjempespennende å se hvordan de jobber i Italia. Italienerne er jo kongene av både pizza, pasta og tomatsaus og lager alt fra bunnen av, sier guttene.

Dermed har Vg2-elevene mye å glede seg til i månedene framover. Aller siste mulighet for et herremåltid i den populære restauranten er 14. og 15. mai.

Se hele vårmenyen her.