Realfagselever i Bulgaria - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 09. okt. 2014
  • 22. okt. 2014

Realfagselever i Bulgaria

Representerer THVS i Comeniusprosjektet «Save Our Watersources».

Denne uka er Vg3-elevene Ellen Dybdahl og Rikke Jensen Moth på plass i den bulgarske byen Burgas sammen med elever og lærere fra Tyrkia, Portugal, Italia, Romania, Bulgaria og Norge. Under hele turen er realfagselevene innlosjert hos bulgarske vertsfamilier.

- Erfaringen og innblikket de får i vanlige familiers dagligliv i Bulgaria er en svært viktig del av prosjektet. Her vil det uten tvil opprettes gode forbindelser på tvers av landegrensene, sier realfagslærer Knut Gjertsen.

Comeniusprosjektet skal blant annet rette fokus mot viktigheten av å bevare våre vannressurser, og elever og lærerer har brukt dagene godt.

- Tirsdag startet prosjektmøtet med et flott åpningsshow av de bulgarske elevene i byens teatersal. Deretter bar det ut til parade gjennom Burgas gater, ballongslipp og påfølgende møte med utdanningssjefen og miljøvernsjefen i byens rådhus.  

Gårsdagen ble bukt til presentasjon av et felles arbeid før elevene ble delt inn i multinasjonale grupper for å jobbe med en felles poster med tittelen «Water Awareness».

- Rikke og Ellen presenterte det kommunale renseanlegget i Lillevik og fortalte om hvilke prosesser som benyttes i rensing av kloakkvann før det slippes ut i Larviksfjorden, sier Gjertsen.

I dag avsluttes det offisielle prosjektmøtet med en felles ekskursjon til et lokalt kloakkrenseanlegg og den historisk interessante Sozopol.

 

Bilde fra tur til Bulgaria

Besøket i Bulgaria ble blant annet brukt til å knytte kontakter. Her i møtes Marie Slavova (t.v.) Ellen Dybdahl og Rikke Jensen Moth på rådhuset i Burgas.