Russen gir 10.000 kroner til Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 20. aug. 2014
  • 22. okt. 2014

Russen gir 10.000 kroner til Prosjekt Peru

Barnehjemmet i Monsefú får hele overskuddet etter russefeiringen.

- Prosjekt Peru har vært en sentral del av skolehverdagen vår. Her ser vi hva pengene går til på en helt annen måte enn når en for eksempel ringer inn til ulike givertelefoner, sier Ingrid Emilie Ringstad.

- At det er et godt formål får vi bevis på gjennom årlige presentasjoner som viser hvordan barnehjemmet har utviklet seg fra starten og fram til nå. Derfor er mange så gira på å støtte Prosjekt Peru, legger hun til.

Forvaltet pengene sammen

Ringstad har vært økonomisjef for russekullet 2014, og medgir at det ikke ble særlig godt mottatt da egenandelen og ballkontingenten ble økt fra fjoråret. Men russestyret har forvaltet avgangselevenes innbetalinger etter alle kunstens regler, og resultatet: 10.000 kroner i overskudd etter at alle regninger er betalt. Det er gode nyheter for barnehjemsbarna i Monsefú.

- Jeg føler at jeg var den som hele tiden «kjeftet» og maste på penger. Det var ikke så populært i starten, men tonen ble raskt mer positiv da vi begynte å snakke om at et eventuelt overskudd skulle gå til Peru. Og hele styret har virkelig jobbet sammen for å ende opp med dette resultatet, sier Ringstad.

Det oppløste russestyret er nå spredd for alle vinder – mange i gang med videre studier i blant annet Bergen, Oslo, London og Paris.

- Det blir vanskelig for oss å få til noen høytidelig overrekkelse, men pengene kommer inn på konto, forsikrer Ringstad.

- Veldig lærerikt

Nå håper hun at overskuddet kan bidra til at flere elever ønsker å stille til valg for russestyret.

- Forhåpentligvis blir det mer populært å sitte i russestyret når en ser hva som er mulig å få til. Det kan virkelig anbefales. Jeg hadde ingen erfaring fra denne typen arbeid før jeg ble valgt til økonomisjef, men det gikk jo greit. Det har vært veldig lærerikt, avslutter den ferske studenten på telefon fra Norges Handelshøyskole.

Stolt av elevene

Russens generøse gave gleder Ingjerd Beate Nyhus Larsen som leder Prosjekt Peru på THVS.

- Vi i Prosjekt Peru setter veldig stor pris på den flotte gaven fra Russen 2014 og vil takke for at de gir overskuddet til oss. Jeg er stolt av elevene våre som har den innstillingen at de vil hjelpe andre barn og unge på denne måten, sier Nyhus Larsen.

Årets Prosjekt Peru gjennomføres i år fredag 31. oktober.