Russetidens aller viktigste knute - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 12. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Russetidens viktigste knute

Årets russekull sikter mot innsamlingsrekord under søndagens Krafttak mot kreft.

- Kreft er en viktig sak fordi vi alle berøres av sykdommen på en eller annen måte. Vi vet at en stor del av oss kommer til å rammes av kreft en gang i livet. Dette er uten tvil den viktigste russeknuten vi tar, sier aksjonsleder Mina Haldorsen Guthu.

- I tillegg er dette en fin mulighet for oss til å vise at russen gjør mer enn å feste og terrorisere førsteklassinger, legger hun til.

Går for rekord

Krafttak mot kreft 2014 samler inn penger til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling. På THVS er målet at samtlige 220 innsamlingsbøsser skal være i bruk førstkommende søndag.

- Forskning på kreft er aktuelt og viktig, og vi syns det er veldig fint at russen kan være med på å løfte og samle inn penger til en så god sak. Etter et litt dårlig oppmøte på fjorårets aksjon, skal vi prøve å slå alle rekorder i år, sier Guthu.

I følge Kreftforeningen overlever i dag to av tre som får kreft, men ikke alle får optimal behandling fra starten av. Med en mer personlig tilpasset kreftbehandling, vil færre få unødvendige bivirkninger og flere vil overleve sykdommen.

- Dette handler ikke om at vi skal sanke «sjarmørpoeng». Vi bryr oss og vi har lyst til å bidra. Dessuten vil vi få igjen for det selv også ved at forskningen kommer lenger og medisinene blir bedre, sier russepresident Anders Amundsen og revysjef Anna Sørensen.

- Som russ har en stor påvirkningskraft, derfor ønsker vi å gå foran som et godt eksempel for neste års russekull. De få timene av livet ditt koster deg ingenting, tilføyer Sørensen.   

Givende arbeid

For aksjonssjefen har forberedelsene vært tidkrevende, men først og fremst meningsfylt.

- Det er en ære å få være med å arrangere Krafttak mot kreft, og det er givende arbeid selv om det er mye organisering og jobb som ligger bak, sier Guthu.

Etter bøssinnsamlingen venter rykende ferske boller på hele gjengen. Baksten er sponset av Nevlunghavn Bakeri & Conditori overfor gjengen med bøssebærere.

- Vi er et bra kull, og jeg håper og tror at stemningen er god for litt veldedighetsarbeid på en søndag. Aksjonen er en fin indikator på hvor mye fint vi kan gjøre når vi samles alle sammen, avslutter Mina Guthu.

Bilde til aksjonen Krafttak mot kreft

Slik kan du bidra: