Sammen om effektiv vårdugnad - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 10. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

Sammen om effektiv vårdugnad

Nå håper drift og AHT-elevene at samarbeidet blir en årlig tradisjon.

- Dugnaden er veldig fint for fellesskapet og en god måte for oss på drift å bli kjent med elevene på, sier initiativtaker Bianka Jacobs.

Torsdag fikk Bianka og resten av driftsavdelingen med seg hele ti voksne og 15 elever fra AHT til en real utendørs vårdugnad. Det viste seg raskt å gi resultater.

- Dette er arbeid som vi normalt ville brukt flere dager på – nå er det gjort i en fei, sier Jacobs imponert, mens hun lar blikket gli over de store områdene utenfor skolen som preges av smil, latter og arbeidslyst.

Elevene er for lengst i gang med raker, hagesakser, vannslange og spylebil.

- Jeg liker aller best å rake. Det er det jeg gjør mest hjemme også, forteller Kristian Mikkelsen.

Og mens Kristians bladhaug stadig vokser, har Kristoffer Bjørnerud og Eirik Johansen funnet fram hagesaksa i blomsterbedet litt lenger opp på parkeringsplassen. Søppelet har de allerede fjernet.

- Bianka er sjefen, fastslår de ivrige arbeiderne som så vidt har begynt å glede seg til lunsjen.

- I dag er lønningen cola og pølser, røper guttene med et stort smil.

Sjefen sjøl kunne heller ikke vært mer fornøyd med dugnadsgjengen.

- Det er virkelig fint å kunne jobbe sammen ute i naturen, og jeg syns det er så koselig å involvere elevene i jobben vi gjør på drift. Nå håper jeg at vårdugnaden blir en tradisjon, sier Bianka Jacobs.

Bilde fra vårdugnad

Amalie Offenberg Styrvold var selvskreven i rollen som arbeidsleder og passet på at og både Bianka Jacobs og resten av dugnadsgjengen hadde fokus på arbeidsoppgavene.

Bilde fra vårdugnad

Kristoffer Bjørnerud og Eirik Johansen hadde ansvar for ett av bedene ved parkeringsplassen og sørget for både å fjerne søppel og klippe det høye gresset.

Bilde fra vårdugnad

Kristian Mikkelsen har god erfaring med å rake blader, og hjelper mer enn gjerne til når de ansatte i driftsavdelingen ved THVS inviterer til dugnad.

Bilde fra vårdugnad

Skikkelige arbeidere trenger mat og på kjøkkenet sørget Mathias Jacobsen (t.v.) og Peder Magnus Kleven Ovesen for å stelle i stand til en velfortjent pølselunsj.

Bilde fra vårdugnad

Tonje Tallakstad trivdes godt i sopebilen og hadde full kontroll bak rattet. - Det er ikke spesielt vanskelig å kjøre, forsikrer Tonje.