Selger armbånd og god samvittighet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 07. jan. 2014
  • 26. jun. 2014

Selger armbånd og god samvittighet

Nå higer God Karma UB etter prisen for «Beste utstilling» under fredagens skolemesse.

10. januar arrangeres årets skolemesse for Ungdomsbedrifter ved THVS.  Ti bedrifter skal vise seg fram i gågata i 1. etasje, og konkurrere om både heder og kjærkomne pengepremier mot sine medelever i kategoriene «Beste utstilling», «Beste innovative produkt» og «Beste selger».

- Skolemessa er en veldig fin trening fram mot den store Fylkesmessa i Mjøndalen 12. mars. Elevene får øvd seg på å bygge en stand og presentere sitt eget produkt. I tillegg skal de selge, forteller faglærer Lena Nordby Jensen.  

Ungdomsbedriftene ved skolen er naturlig nok godt i gang med forberedelsene til den nært forestående ilddåpen. De tre jentene i God Karma UB, som selger egenproduserte armbånd, har målet klart:

- Vi håper på å vinne prisen for «Beste utstilling». Det er iallfall den kategorien vi har satset aller mest på, sier Guro Helene Strand, Ane Riise Jenssen og Silje Aarsten.

Støtter barna i Peru

Elevene fra 2STAØ og 2STCØ var opprinnelig med i andre bedrifter, men fant hverandre fort da ideen om å lage små armbånd til inntekt for barna i Peru kom på banen.

- Det var helt naturlig for oss å gi deler av overskuddet til Peru siden skolen er så involvert i dette prosjektet fra før. Egentlig er det god samvittighet vi selger – produktet er mer enn bare armbåndet, sier trekløveret i God Karma UB, som har voksne damer som hovedmålgruppe.

- Voksne damer er vel de med mest dårlig samvittighet, legger jentene til med en liten latter.

- Litt skummelt

Fredag får de testet ut produkt, presentasjon og salgsteknikk på både voksne damer, menn og medelever. I juryen sitter representanter fra Sparebank 1 Buskerud-Vestfold, Link Larvik, Sjøparken på Agnes og Ungt Entreprenørskap Vestfold. Jentene selv er mest opptatt av medelevene.

- Det blir både gøy og skummelt å presentere foran folk vi kjenner. Men det at vi har laget produktet selv, gjør det nok litt enklere for oss, tror 2.-klassingene.

Jentene legger ikke skjul på at de har lagt ned mye jobb i bedriften denne høsten, men de trives med at det stadig dukker opp små og store utfordringer.

- Det er bare gøy! Tiden går veldig fort når vi jobber med dette her, og vi ser ikke på det som lekser selv om vi må gjøre ting etter skoletid.

Klokka 11.30 braker det løs i 1. etasje, før messa avsluttes med premieutdeling klokka 14.00. God Karma UB har følgende oppfordring:

- Ta med penger og møt opp alle sammen!