Selger vennskapsbånd og kaker for Operasjon Peru - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 29. okt. 2014
  • 03. feb. 2015

Selger vennskapsbånd for Operasjon Peru

Torsdag er salget i gang utenfor biblioteket. Ikke glem kontanter.

På N311 strømmer peruansk musikk ut fra høyttalerne og en svak duft av fersk krydderkake fyller rommet. Rundt pultene er salg og serviceelevene på AHT Lars Erik Saubø, Henriette Hansen, Nadia Naqvi og Sharin M. Kobro godt i gang med å forberede torsdagens Peru-salg. På menyen står kaker, kaffe og nystekte vafler. Og ikke minst hjemmelagde peruanske vennskapsbånd.

- For oss er dette en super mulighet til å øve oss på salg. I tillegg syns vi det er en veldig fin symbolikk i vennskapsbåndene ved at en både kan gi en fin gave til en venn og samtidig støtte barna i Monsefú, sier lærer Lene Borgersen.

- Flinke med hendene

I klasserommet begynner Sharin Kobro allerede å nærme seg slutten på dagens første vennskapsbånd. Hun er glad i håndarbeid og bruker blant annet mye tid på hekling, men nå er det de fargerike båndene som gjelder. Hvor mange vennskapsbånd hun hittil har laget til inntekt for Operasjon Peru, har hun mistet tellingen over. Men at det er mange er det ingen tvil om!

Bilde av vennskapsbånd

 

- De er så flinke med hendene alle jentene i klassen, roser Borgersen.

Mens jentene knyter bånd, baker kaker og lager plakater og brosjyrer, har salg og service-gruppens eneste gutt sørget for prisliste og små tekstlapper som festes på hvert enkelt vennskapsbånd.

- Det er iallfall litt mindre jentete enn å lage bånd, sier Lars Erik Saubø med et stort smil.

Bygger videre på ideen

Tiden fram mot torsdag begynner å bli knapp og antall bånd kunne gjerne vært større. Det har satt klassen på tanken om å bygge videre på produkt-ideen fram mot neste års aksjon.

- Vi har ikke kapasitet til å lage så veldig mange bånd selv, men vi syns ideen og symbolikken rundt vennskapsbåndene er så god at vi har begynt å tenke på hvordan vi kan ta med oss ideen videre. Kanskje kan barna i Monsefú hjelpe oss med armbånd som vi igjen selger videre her på skolen, sier Borgersen.

- Dette er uansett veldig fin trening for oss. Elevene bruker muligheten til å sette seg et mål og jobbe fram mot det, legger læreren til.

Og for at elevene i morgen skal nå sine mål om å støtte barna i Peru med minst 400 kroner hver, er de avhengig av bidrag fra både medelever og ansatte.

- Ta med kontanter og møt opp utenfor biblioteket i 3. etasje fra kl. 09.30, er den klare oppfordringen.

Det er bare å følge lukten av nystekte vafler og rykende varm kaffe!

Bilde av plakat som elevene har laget

Det er Malin Kirknes som har laget både plakat og brosjyrer. Malin var ikke til stede da hovedbildet ble tatt.