Sjarm og rock’n roll - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Tekst: Stine Indahl, Foto: Julie Marie Mamelund og Sofie Sagen
  • 10. feb. 2014
  • 26. jun. 2014

Sjarm og rock’n roll

Inviterte publikum til allsang under uforglemmelig musikkopplevelse i Kon-Tiki.

- Gjør dere klare for høy lyd, sier Hilde Økstad med et lurt smil.

Hun vet godt hva som kommer. Bak det mørke forhenget ved siden av scenen gjør Peder Magnus Kleven Ovesen seg klar til å ta scenen med storm. I flere måneder har han og tre andre elever på arbeids- og hverdagslivstrening (AHT) forberedt vinterens store konsert sammen med lærere og assistenter.

Innledningen blir som varslet; en knallhard og rocka versjon av Sum 41s «The Hell Song». Selvfølgelig med tilhørende dansing og obligatorisk headbanging – akkurat i henhold til Peder Magnus’ plan.

- Vi har fått lov til å bestemme selv hvilke sanger vi skal synge. Jeg har mange å velge mellom på lista mi, forteller vokalisten, og ramser opp både kjente og mer ukjente artister.

- Jeg har hørt masse på musikk helt siden jeg var liten. Samtidig begynte jeg å snakke engelsk ganske tidlig. Det er derfor jeg synger mest på engelsk nå, forteller Peder Magnus (bildet under) videre.

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

 

Torsdag åpnet elevene konsertdørene for både foreldre, lærere og klassekamerater. Det var et spent firkløver bestående av Kristian Mikkelsen, Eirik Johansen og Rebecka Øyen foruten Peder Magnus Kleven Ovesen, som talte ned mot konsertstart.

- Jeg gruer meg litt. Mest fordi jeg er nervøs for at jeg ikke skal huske teksten, medgir Kristian Mikkelsen.

Men verken Kristian eller resten av artistene hadde noen som helst grunn til å grue seg. Med helhjertet oppbacking fra lærere og assistenter, og ikke minst hverandre, leverte elevene det ene høydepunktet etter det andre.

Kjente klassikere

I tillegg til Peder Magnus’ rockelåter, der til og med publikum ble revet med til allsang, klarte Kristian, Rebecka og Eirik og lokke fram både smil og tårer under fremføringene av blant annet Alexander Rybaks «Fairytale», Secret Gardens klassiker «You Raise Me Up» og jentegruppa Sevens «Kom til meg».

«Det er godt å være to. Kjenne at du lever. Trøste når du gråter. Jeg vil gi deg ro», sang Kristian med varm innlevelse.

For Kristians bandkamerat Peder Magnus, ble den vellykkede konserten verdifull trening for hans fremtidige band-planer.

- Jeg skal starte band sammen med en kamerat – det har vi bestemt. Vi trenger bare tre medlemmer til.

- Og bandnavnet?

- Det er klart allerede; The Sleeping Chain.

Men først blir det nok en ørliten pustepause etter torsdagens imponerende forestilling. Det er både Peder Magnus og de andre artistene vel unt!

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

Bilde fra elevkonsert i Kon-Tiki

Alle foto: Julie Marie Mamelund og Sofie Sagen