Skal danse med de eldre - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • 05. sep. 2014
  • 22. okt. 2014

Skal danse med de eldre

Vg1-elevene på helse- og oppvekstfag forbereder et nytt skoleår med Livsglede for eldre.

- I forbindelse med prosjektet Livsglede for eldre og prosjekt til fordypning (PTF) inviterte vi inn Hanna Marie Foldvik for å gi elevene en innføring i seniordans. I løpet av den aktive økten lærte de tre sittedanser som de kan ta med seg ut på praksisplassene for å aktivisere de eldre, forteller lærer Randi Heimstad.

Nettopp dansen var også en svært populær aktivitet på Yttersølia sykehjem hvor Vg1-elevene på THVS startet med livsgledeprosjektet forrige skoleår.

- Livsglede for eldre ble en suksess og et prosjekt vi ønsker å videreføre dette skoleåret. Vi starter opp i uke 41, og har et håp om å få i gang livsgledeaktiviteter også på andre praksisplasser innenfor helsefaget – blant annet på Tårngården eldresenter, sier Heimstad.

I tillegg til Hanna Marie Foldvik var også Turid Engen fra Larvik kommune invitert til skolen for å fortelle elevene om Demens/Alzheimer. Et tema det er svært viktig at elevene har kjennskap til før de skal ut i praksis.

- Engen bidro virkelig til en flott og lærerik innføring i emnet, og elevene fikk se filmen Pyramiden som handler om en 15 år gammel gutt som opplever at moren hans får Alzheimer og hvilke utfordringer det gir familien. Nå gleder elevene seg til å ta med seg den nye kunnskapen ut i praksis og ikke minst lære dansene videre, avslutter Randi Heimstad.