- Skal være kreativt og litt spesielt - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 30. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

- Skal være kreativt og litt spesielt

Elevene i 2TRA viser fram imponerende miniatyrhus-arbeider.

Etter måneder med målestokkregning, trappebygging og en god del pirk, kan Andreas Håkestad og hans medelever på treteknikk stille ut det imponerende resultatet for resten av skolen. I utstillingsrommet rett over gangen for kantina i 1. etasje.

- Da vi fikk i oppgave å lage et hus i miniatyrstørrelse måtte jeg se på nettet for å finne inspirasjon. Jeg lette etter hus som så interessante og litt uvanlige ut – helt vanlige hus syns jeg blir for kjedelige. Det må være kreativt og litt spesielt, sier Vg2-eleven.

Målet med arbeidet var å lære seg å regne målestokk, standardmål på innredning i hus og få kunnskap om ulike materialer. I tillegg skulle huset inneholde en trapp.

- Jeg lagde like godt fire trapper. Nå ser jeg at det kunne vært kult med en heis også, men det får eventuelt bli en annen gang, sier Andreas med et smil.

Også Andreas’ klassekamerater har brukt internett flittig for å samle ideer i oppstartfasen.

- Jeg kikket på hus, trapper og ulike innredninger. Det gjelder å finne inspirasjonen og jobbe derfra, forteller Jonas Strand Pettersen.

Bilde av utstilling på treteknikk

- Var oppgaven vanskelig?

- Det var flere utfordringer underveis – blant annet ble det en del pirkete arbeid med de store maskinene. Men det ble drømmehuset til slutt, sier Per-Magnus Mathisen.

Han støttes av Andreas som også syns behovet for pirk ble i meste laget.

- Det har vært interessant å lære om målestokk, men spesielt utskjæringene med stikksag var vanskelig å få pent. Jeg liker egentlig mer fysisk arbeid og syns det blir litt pirkete, men det går greit så lenge jeg får laget det akkurat som jeg selv vil.

- Og sluttresultatet?

- Det ble nesten bedre enn jeg hadde sett for meg. Nå er selvfølgelig det viktigste å bestå, men jeg håper jo på en god karakter. Jeg har iallfall vært veldig nøye. Sånn har jeg vært bestandig, avslutter Andreas Håkestad.

Bilde av utstilling på treteknikk

Bilde av volleyballjenter