Slår et slag for springvannet - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 18. mar. 2014
  • 26. jun. 2014

Slår et slag for springvannet

Delte ut vannflasker og gjennomførte blindtest av flaske- og springvann – ønsker økt rekruttering til VA-bransjen.

- Vi har hatt mye fokus på rent vann og vannforbruk gjennom Comenius-prosjektet. Under besøket i Tyrkia tidligere i år fikk vi virkelig se hvor heldig stilt vi er når det gjelder tilgang på vann i forhold til land som Romania, Bulgaria, Portugal og Tyrkia. Faktisk har vi i Norge nok ferskvann til å dekke hele verden, sier Rebecka Ekmann Holm og Madelein Christiansen i 1STE.

Tirsdag sto Vg1-elevene på stand utenfor kantina sammen med Roy Bjelke fra Vestfold Vann. Før halve midttimen var gått, var hele 200 vannflasker levert ut til nysgjerrige medelever. I tillegg fikk flere prøve seg på blindtest for se å se om de klarte å skille springvann fra Imsdal og Bon Aqua på flaske.

- Jeg drikker absolutt mest vann fra springen – særlig på trening. Så lenge jeg er i Norge ser jeg egentlig ingen grunn til å kjøpe flaskevann, sier Tuva Gulbrandsen i 1STD etter vel gjennomført blindtest.

For Roy Bjelke i Vestfold Vann ble midttimen godt brukt – både til å slå et slag for springvannet og ikke minst rekruttering til VA-bransjen.

- Dessverre er det dalende med folk som utdanner seg innen VA-yrket. Derfor er det ekstra viktig for oss å være ute og snakke med elever om mulighetene som finnes i bransjen. Vi har også startet opp et nytt undervisningsopplegg for realfagselever som et ledd i rekrutteringsarbeidet, forteller Bjelke.

- Og hvordan selger dere yrket inn?

- Jeg er av den oppfatningen at vann er den nye olja. Utdanner du deg til en jobb innen VA-bransjen, er du garantert en spennende og sikker jobb for framtida. Det er jeg helt sikker på, avslutter Roy Bjelke.

Bilde fra besøk av Vestfold Vann

Tuva Gulbrandsen i 1STD var blant de få som klarte å skille springvann fra flaskevann i Roy Bjelkes blindtest. Totalt kjøper vi hele 800 millioner liter vann, med og uten kullsyre, i året.