Gir russekort til Theodor - Vestfold fylkeskommune '
Hopp til innhold Hopp til meny
  • Del
  • Google+
  • RSS

 

  • Stine Indahl
  • 28. apr. 2014
  • 26. jun. 2014

Gir russekort til Theodor

Startet vrengekroa med å samle inn russekort til kreftsyk sjuåring.

- Da vi hørte historien om Theodor tenkte vi med en gang at vi ønsket å bidra. Russen har lyst til å vise at vi bryr oss om annet enn bare festing, sier russepresident Anders Amundsen.

Historien om kreftsyke Theodor Åslie som må tilbringe store deler av mai i isolat på sykehuset og derfor ikke får skaffet seg egne russekort, ble for alvor kjent da mamma Tonje Åslie ba om hjelp på Facebook. Så langt har over 1.000 avgangselever engasjert seg, og russekortene strømmer hjem til ungguttens postkasse i Østfold. Nå tar også THVS-russen tak.

- En i russekullet vårt snappet opp saken på nettet om at Theodor ønsket seg russekort, og spurte om dette var noe vi kunne være med på. Svaret var enkelt: Klart vi skal det! For oss som russ blir det litt uvirkelig å tenke på at mens vi fester og har det gøy, er Theodors største ønske å få flest mulig russekort, sier Amundsen.

- Herlig!

Derfor tok russepresidenten selv plass ved inngangspartiet under dagens vrengekro for å samle inn russekort etter hvert som avgangselevene inntok bakgården. Og aller først ut til å sparke i gang årets russefeiring var AHT-elevene.

Bilde av russekro

- Jeg har gledet meg sånn! Det blir herlig – grilling og musikk, sier Ida Sophie Bråthen (t.h.).

Hun ankommer vrengekroa sammen med medruss og støttekontakt Andrea Kobro i 3STDR. Totalt åtte AHT-elever er russ denne våren. I tillegg til grilling og omvisning i busser og vaner, lover russestyret at de skal invitere til «rulling» utover våren.

- Det er en selvfølge at alle får være med på feiringen, og jeg syns det er stas å få være med å sørge at AHT-elevene har et fint opplegg, sier Anna Sørensen i 3MKA/B.

Tar ansvar

Kveldens vrengekro markerer den offisielle starten på årets russefeiring. Rektor Robert Rognli er stolt over at avgangselevene bryr seg.

- Russen viser at de tar ansvar når det gjelder de viktige tingene. Det kommer tydelig fram gjennom både «Krafttak mot kreft» og i dette konkrete tilfellet med russekortinnsamlingen til Theodor. At AHT-elevene inviteres med på vrengekro, har også blitt en fin tradisjon ved skolen, sier Rognli, og legger til:

- Jeg syns det er moro at russen har valgt å være her i bakgården, og ønsker dem en fantastisk russetid!

Bilde av russekro

Russefeiringa er endelig i gang og Kristian Mikkelsen (t.v.) hygger seg i sola med sine medruss mens grillene blir ordentlig varme.